Felavatták az idei jégpályát péntek délelőtt az óvodások és általános iskolások a főtéren. A hátrányos helyzetű gyermekek és nagycsaládosok ingyen korcsolyázhattak a nulladik napon az önkormányzat és pár cég vezetőjének jóvoltából. Tarsoly Imre önkormányzati képviselő közölte, hogy a nulladik nap alkalmából több mint száz gyermeknek, köztük számos rászorulónak tudtak örömet okozni azzal, hogy ingyenesen kipróbálhatták a jeget. Hegedűs Béla Dániel már rutinosan siklik a jégen, ők minden évben kilátogatnak a pályához. – Azóta imádom ezt a sportágat, amióta itt megtanultam korcsolyázni. Most is többször ki fogok ide jönni – mondta a lesznais diák.

Laczi-Bidiga Zsófia is nagyon várta már a pálya megnyitóját, mert tavaly óta a jégkorongozás a kedvenc hobbija. Így volt ezzel Kónya Dániel is, aki folyamatos visszajáró vendégnek számít már a jégen, ő is itt tanult meg korcsolyázni.

A jég tökéletes állapotban van, már a jégkorongozáshoz szükséges vonalak is fel vannak festve. A szervezők abban bíznak, hogy mint minden évben, idén is sikeres lesz a jégpálya kihasználtsága. A tavalyi évben Hatvan és térségéből több mint 20000-en jöttek el korcsolyázni.

A hivatalos megnyitót szombaton 19 órakor tartják, ahol a Szent István Általános Iskola jégkorongosai, a Hatvani Gigászok és a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai is fellépnek. A színpadon, ami idén a pályán kívülre került, Ganxsta Zolee és a Kartel ad majd koncertet.