Már este hét óra előtt sorban álltak a jégpályánál az emberek, a büfében beszélgettek, melegedtek, a gyerekek pedig a körhintára ültek fel, míg a pályán az utolsó simításokat végezték. Nem kellett sokat várni, hiszen Tarsoly Imre önkormányzati képviselő hétkor hivatalosan is megnyitotta a jégpálya kilencedik szezonját. – Nagy örömmel tölt el, hogy 2011 óta minden évben megnyit a főtéri jégpálya. Itt tanulnak a gyerekek már egészen óvodáskoruktól korcsolyázni. És idén a korisok már nem itt fognak edzeni, így sokkal több lehetőségük lesz a hobbikorcsolyásoknak is kihasználni a pályát – fogalmazott.

Ezt követően a Pavuk Műkorcsolya Iskola tanítványai léptek a jégre, fiúk és lányok karácsonyi dalokra szelték át a jeget, ünnepi hangulatot teremtve a jégpályán. Utánuk a Hatvani Gigászok és a Szent István Sportiskolai Általános Iskola növendékei foglalták el a jeget.

Az idei jégpályaszezont az idén harmincéves Animal Cannibals nyitotta meg. Ricsipí és Qka MC már nem először léptek fel Hatvanban, mint mondták, nagyon szeretnek idejárni, mindig jó hangulatban telnek a koncertek. A mostani pedig igazán különleges volt számukra. – Nagyon terveztük, hogy ha már harmincéves az együttes, megnyitunk egy jégpályát. De sajnos nyáron nem jött össze, ősszel már kicsit izgultunk, hogy mi lesz, de szerencsére ma megtehettük. Ez számunkra is nagy élmény. Mindig szeretünk ide járni, mintha hazajönnénk. Azért csináljuk ezt már több tíz éve, mert élvezzük nagyon – mondta Qka MC.

Míg zenéltek, bárki felmehetett a jégre, a korcsolyázók onnan hallgathatták végig a koncertet. Rácskay Bernadett Hévízgyörkről érkezett, mint mondta, most először korcsolyázott. – Nagyon jól érzem magam, pláne, hogy életemben először próbáltam ki a korizást. Azt hittem, nem fog menni, de könnyebb, mint gondoltam – fogalmazott. Boda Viktória pedig Turáról érkezett. – Nagyon tetszik a jégpálya, párszor majdnem elestem, de attól még nagyon jó élmény. Majdnem minden évben eljövök ide – mondta.

Az Animal Cannibals fellépése után pedig kezdődött is a jégdiszkó, Dj Gézu és Hatvani Fecó szolgáltatták a korialávalót.

 

Fotó: Bajzáth Gergő