Hatvanban hosszú évek óta hagyomány, hogy a város közösen készül fel a karácsonyra és együtt ünnepelnek a hatvaniak. Már a múlthéten elkezdődött a várakozás az év egyik legmeghittebb eseményére, a karácsonyra. Advent idején egymást váltják a programok a városban, így szombaton a Kossuth téren Oláh Gergő adott ünnepi koncertet. A Hatvani Rendezvényházban pedig Tótpál Szilvia és az Üstökös Társulat előadásán vehettek részt az érdeklődők, akik egy karácsonyi műsorral készültek a közönség számára.

Vasárnap sokan gyűltek össze a Szent Adalbert-templomban, ahol a Grassalkovich énekegyüttes lépett fel, Ambruzs Berill operaénekes és az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola Liturgikus Gyerekkórusának közreműködésével. Ezt követően a főtéren folytatódott a program, ahol a vásári forgatag, igazi karácsonyi hangulatot varázsolt a Kossuth térre. Az itt felállított faházakban különböző ajándéktárgyakat lehet vásárolni, így például ünnepi díszeket és kézműves termékeket is beszerezhetnek a kilátogatók, valamint forró tea, bor és édesség is kapható a bódékban.

A meghitt környezetben Krizsán Zoltán atya arról beszélt, hogy az adventi időszakban, alkalmassá tehetjük magunkat arra, hogy Isten beléphessen az életünkbe. – Fontos, hogy felismerjük azokat a dolgokat önmagunkban, amiket ki kell javítani és meg kell oldani. Előkell készíteni az utat Isten számára, annak érdekében, hogy részese lehessen az életünknek. Isten útja a mi kezünkben is van, hiszen mi döntjük el, hogy befogadjuk-e a lelkünkbe – részletezte. Ezt követően az atya egy kisfiú segítségével meggyújtotta a városi adventi koszorú második gyertyáját, így fellobbant a remény lángja is.

Az Advent Hatvanban programsorozat december 15-én folytatódik, ugyanis 18 órától a Polifónia Vegyeskar ad karácsonyváró koncertet a Grassalkovich-kastély dísztermében. December 17-én pedig délután 15:30-tól a Hatvani Evangélikus Templomban koncertezik majd Szekeres Tamás az Omega egykori gitárosa, aki 25 évig játszott az együttesben. Ezt követően 17:30-tól a főtéren Kocsik Mónika evangélikus lelkész ünnepi gondolatait hallhatják az érdeklődők, majd meggyújtja a harmadik gyertyát a hatvaniak adventi koszorúján.

Fotó: Albert Péter