Most még üres a Népkert, azonban hamarosan nagyszabású munkálatok indulnak majd a területen.

A hatvani önkormányzat fontosnak tarja, hogy a nagy zenei események és fesztiválok mellett a családoknak is szervezzenek programokat – mondta Lestyán Balázs. Az alpolgármester kiemelte, 25 program és összesen 13 produkció várja majd a hatvaniakat. A családi hétvégén két színpad biztosítja a színvonalas szórakozás lehetőségét. A többi között Rakonczay Gábor kétszeres Guinness rekorderrel is találkozhatnak majd az érdeklődők, aki hatszor kelt át az óceánon. Valamint itt lesz Sterczer Hilda hegymászó is.

A beszélgetős előadások mellett koncertek is lesznek. – Elsőként Halász Judit koncertjét emelném ki, ami június elsején lesz majd. Gyerekkorom kedvenc előadója, de nemcsak a gyermekek, hanem sok felnőtt is szereti a zenéjét. Továbbá taekwondo és fitness bemutatót is láthat majd a közönség. Az első nap kiemelt eseménye az esti BL döntő közvetítése lesz – mondta Lestyán Balázs. Hozzátette, a futballmérkőzés élményét két nagyméretű ledfal garantálja. Továbbá a meccs eseményeit Zoran Spisljak az FC Hatvan vezetőedzője elemzi majd, egy élő beszélgetés keretében. Mindeközben egy tippelő játékban is részt vehetnek a szurkolók.

A főbb programok mellett pedig különleges élmények is várják majd a hatvaniakat. – Lehet majd Segwayezni, lesz X-box bemutató, ugráló vár, óriás csúszda, arcfestés, kézműves foglakozások, és egy viking harci bemutató is várja majd a hatvaniakat. A Népkertben megszervezett előadások és programok mind ingyenesek – részletezte az alpolgármester.  

A programsorozat zárásaként egy színházi előadásra várják a hatvaniakat, vasárnap este. Szente Vajk rendezésében a Legénybúcsú című vígjátékot tekintheti meg a közönség, a sportcsarnok épületében. Az eseményre a tourinform irodában lehet megvásárolni a jegyeket.

A családi hétvége eseményét június 1-én és 2-án szervezik meg. Az előadásokról és a programokról részletes információ található a hatvaniprogamok.hu weboldalon.

Kezdőkép: archív