Már kora délelőtt különleges kalandok várták a hatvani családokat a Népkertben, szombaton. Az eseményen a kisebbek és a nagyobbak, sőt még a felnőttek is találhattak maguknak izgalmas programokat. A családi hétvége első napján új élményeket szerezhettek a látogatók, mobil mászófal és kötélpálya, rekeszépítés és off-road pálya is várta az érdeklődőket. Bár a délelőtt folyamán néhány csepp eső is leesett, ez nem szegte kedvét a résztvevőknek.  A Pannon Pump Track Kupasorozat negyedik fordulójára 150 versenyző nevezett. A pumpapályán rollerrel, kerékpárral, és gördeszkával lehetett nevezni. Az ország több pontjáról érkeztek versenyzők az eseményre.

Mindemellett megannyi interaktív programon vehetnek részt az érdeklődők a Népkertben, így az e-sport kedvelőiről sem feledkeztek meg a szervezők: VR Shark, mozgószékes autós szimulátor, Xbox 360 kiosk, Icaros Cloud – mind kipróbálható volt. Mindezek mellett a helyszínen grafológus és karikatúrista várja az érdeklődőket.

Szombat délelőtt három nagykonyha is kitelepült, valamint volt hot-dog árus is. Az édes ízek kedvelői pedig vattacukrot, mini fánkot, csavart fagyit és jégkását is vásárolhattak.  Emellett különleges koktélok és sör is kapható volt az eseményen.

A szervezők két színpadot is felállítottak. A szombat délután legjobban várt családi eseménye Halász Judit koncertje volt. A Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő dalain több generáció nőtt már fel. Az énekesnő azt mondta, a legfontosabb az, hogy a gyerekek szeretetet és őszinte figyelmet kapjanak a zenén keresztül. A dalok szövegei között olyan költők neveivel találkozhatunk, mint Szabó Lőrinc, Szép Ernő, vagy Weöres Sándor.      

A gyerekkoncert után Rakonczay Gábor, kétszeres Guinness világrekorder előadását hallhatták az érdeklődők. A Fitt színpadon pedig örömtáncot, felnőtt fitnesz, és Taekwon-do bemutatót is láthatott a közönség.

Este pedig együtt szurkolhattak a hatvaniak a BL-döntő élő közvetítésén. A német Borussia Dortmund és a spanyol Real Madrid csapata csapott össze egymással, a Wembley Stadionban. A mérkőzés élményét két óriási ledfal biztosította. A mérkőzést Zoran Spiljak, az FC Hatvan vezetőedzője elemezte. Mindeközben a büfében street food ételeket, és hideg söröket lehetett vásárolni. Továbbá tippjáték is várta a szurkolókat.

Vasárnap kora délelőtt tovább folytatódnak a programok, és a színpadi produkciók. A többi között egy viking harci bemutatót is láthat majd a nagyérdemű.

A rendezvény részeként vasárnap a 20 óra 30 perctől a sportcsarnokban Szente Vajk Legénybúcsú című vígjátékát adják elő. A darab helyszíne egy szállodai szoba, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül, de a dolgok másképp alakulnak, mint szeretnék. A jegyeket a Tourinform Irodában lehetett megvásárolni.

A vasárnapi programokról itt olvashatnak:

Fotó: Albert Péter

Fotó: Rozgonyi Dezső