Régóta hagyomány a városban a 24 órás úszás, amikor is az uszodában egy egész napon keresztül megállás nélkül úsznak a résztvevők a medencében, egymást váltva. Az ide rendezvényt Tarsoly Imre önkormányzati képviselő nyitotta meg. A sípszó után pedig hivatalosan is elindult az úszás. A programot még Fülöp Andor hívta életre. A pedagógus mindvégig nagy lelkesedéssel menedzselte az eseményt és központi alakja volt – mondta Tarsoly Imre önkormányzati képviselő. – A rendezvény évről-évre egyre népszerűbb. Szeretnénk tovább vinni azt, amit Fülöp Andor felépített, hogy az úszás és a mozgás szeretete mélyen gyökerezve éljen a hatvaniakban. Fontosnak tartjuk, hogy a városban minél több lehetőséget biztosítsunk az embereknek arra, hogy sportolhassanak – részletezte.

Vajzer Lili is ellátogatott az a programra, mint monda: jó energiákkal tölti el az úszás. – Első osztályos koromban szerettem meg az úszást, örülök annak, ha a vízben lehetek, ez egy jó sportolási lehetőség – mondta. Lengyel Zétény egyik kedvenc elfoglaltsága az úszás, több versenyen is részt vett már. – Izgalmas ez a rendezvény, egy kihívásként tekintek rá és szeretnék jól teljesíteni – mondta.

Az uszodában pénteken 10 órától szombaton 10 óráig megállás nélkül zajlik a program, melyhez bármikor lehet csatlakozni, még éjszaka is.  Bárki részt vehet az eseményen, hiszen nem az időeredmények számítanak, hanem a közösség és a sportolás. Díjazzák majd a legidősebb és legfiatalabb résztvevőt, valamint a legtöbb hosszt leúszót is.  A rendezvényen vízi röplabdázni is lehet, valamint a búvárkodást is ki lehet próbálni, pár perc oktatást követően szakemberek felügyelete mellett lehetőség van a merülésre.

Fotó: Albert Péter