Fiatal sportolókkal telt meg a sportcsarnok, nyolcadik alkalommal szervezték meg a Grappling diákolimpiát. A grappling megragadásos, összekapaszkodós küzdelmet jelent, technikáinak nagy része a jiu jitsuból és a birkózásból ered. Balogh Boldizsár Isaszegről érkezett a versenyre. Nemrég a magyar válogatott színeiben képviselte hazánkat az Azerbajdzsánban megrendezett Európa-bajnokságon, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott.

A grappling Magyarországon már több mint tíz éve van jelen, és egyre nagyobb kultúrája van hazánkban. A mostani versenyen 320 fiatal indult, az ország minden részéből érkezett nevezés. A küzdősport nem csak az egészségmegőrzésben segíti annak gyakorlóit. – Fontos a fegyelem, a honvédelemre való nevelés és a rendvédelemben való jelenlét. A TEK és BM pontszerzőben is jelen vagyunk, a kiképzési programok nagy része már erre a sportra épül. Büszkén mondhatom, hogy Magyarországon több tízezer növendék, illetve felnőtt gyakorolja a grapplinget – mondta Kovács Gábor, a Magyar Grappling Szövetség elnöke.

A diákolimpia a Magyar Diáksport Szövetséggel közreműködve valósult meg. A legjobbakat oklevéllel és éremmel ismerték el, valamint a díjazottak tovább vihető pontokat is szerezhettek a továbbtanuláshoz.

Fotó: Albert Péter