Tízezerszer ütöttek a levegőbe a harcművészek az ötös iskola tornatermében. Mesterek és tanítványok is részt vettek az rendezvényen. Az eseményt Lestyán Balázs alpolgármester nyitotta meg. – A mai nap a tiszteletről, küzdelemről és segítésről szól. Hatvannak fontos ez, hiszen a város olyan célokat tűzött ki magának, hogy mi hatvaniak segítjük egymást. Ez a mai nap során feltétlenül megvalósul. Hálásak vagyunk azoknak, akik segítenek és támogatnak, valamint tisztelegnek a harcművészek előtt – fogalmazott az alpolgármester.

A program célja, amellett, hogy megemlékezzenek elhunyt tásaikról, az, hogy jótékonykodjanak is. – Tíz évvel ezelőtt hoztuk létre ezt a rendezvényt azzal a céllal, hogy megemlékezzünk az elhunyt mesterekról, barátokról, sportolókról. Akkor azt gondoltam, hogy hozzuk össze ezt a csapatot, hogy közösen tisztelegjünk. Ahogy láttam, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az esemény iránt, az jutott eszembe, ha jótékony célt is tudunk szolgálni ezzel, azt nagyon szívesen megtesszük – mondta Koczka Konstantin, az esemény főszervezője.

A korábbi évekhez hasonlóan Simon Tímea Nóra a Tízezer ütés napjának a főtámogatója. Az általa létrehozott Szellemi Alkotóműhely tagjai nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy idén is rekordösszeggel, több mint 450 ezer forinttal tudták támogatni a Fogyatékkal Élők Nappali Intézetét. – Most 456 ezer forintot tudunk összegyűjteni a Gyöngyösön működő csoportom segítségével. A Szellemi Alkotóműhely csoportfoglalkozása, amit vezetek, idén lesz 19 éves. Most 81 tagunk állt a nemes ügy mellé, ők gyűjtötték össze ezt az összeget ebben az évben – részletezte Simon Tímea Nóra.

Az ellátottak mindig részt vesznek az eseményen, és amellett, hogy műsorral is készülnek a jelenlévőknek, ők is gyakorolják az ütéseket. Az adományért nagyon hálásak, a korábbi évekhez hasonlóan kirándulást terveznek megvalósítani belőle. – Szabadidős programokra szeretnénk fordítani ezt a támogatási összeget. Szeptemberben mindig szervezünk kirándulást a fiataljainknak, reggel elindulunk, és este érkezünk haza. Ilyenkor bejárjuk az ország különböző pontjait, tavaly például Tatára jutottunk el – foglalta össze Semperger Katalin, a Hatvani Szociális, Gyermekjóléti és Egészségügyi Szolgálat vezetője.

A harcművészek kétezressével adták le az ütéseket, amit 40 perces szakaszokban valósítottak meg.

Fotó: Rozgonyi Dezső