Fagylaltot válogattak az iskolatársaink egy hatvani cukrászdában. Azért érkeztek a vendéglátóhelyre, hogy felmérjék, miből lehet válogatni ebben a szezonban. A kedvencünk egyértelműen a csavart fagyi lett, amit saját maguknak készíthettünk el. Miután kiválasztottuk az ízt, az eladó néni segítségével a tölcsérbe töltöttük a hideg kémet. Természetesen, hogy minél színesebb legyen, cukorszórást is kértünk rá. Összeállításunkban a riporter szerepét a 4.B osztályos Hordós Hanna Gerda és Menczel Luca vállalta.

Miért pont a csavart fagylaltot választottad?

Bujdosó Botond Antal: Mert láttam, hogy a többiek is azt választották, és ki akartam próbálni. Általában gombócos fagyit eszek, de csavart fagyit kevesebb helyen lehet kapni, ezért úgy döntöttem kipróbálom.

Habár a fagylalt az egyik kedvenc édességünk, leggyakrabban csak a nyári hónapokban esszük.

Általában mikor szoktál fagylaltot enni?

Menczel Luca: Akkor, amikor meleg van, de mivel most a tavasz nagyon meleg lett, ezért a tavaszi hónapokban is, de egyébként nyáron szoktam legtöbbször.

Idén újdonságnak számít, hogy akik szeretnének maguknak hideg desszertet készíteni, azok nálunk megtehetik – mondta Kisszőllősi-Szántó Nikoletta, az eladó néni.

Miért lett nektek ilyen csavaros fagyiklszítőtök?

Kisszöllősi-Szánthó Nikoletta – üzletvezető, Pillangó Cukrászda: Ez egy újdonságnak számít, ugye jelen van a piacon egy ideje, úgy gondoltuk, hogy itt Hatvanban épp itt az ideje, hogy megjelenjen. Ugye ez egy annyira gyerekbarát gép, hogy te kiválasztod az ízt, én picit segítek neked, és saját magadnak kitekerheted a fagyidat, és nagy a boldogság.

A társaink miután elkészítették a fagylaltot, leültek megvitatni kinek mi a kedvenc íze. Többen közülük a hagyományos csoki-vanília párosítást szeretik, de van, aki a gyümölcsöset, mint például a málnát vagy az epret választja. Természetesen a délelőtt játék nélkül nem lett volna teljes, ezért osztályfőnőkük, Marcsi néni megengedte, hogy a játszótéren is szaladgáljanak egy kicsit.