Június 22-én ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, amiből Hatvan kulturális intézményei sem maradnak ki.  Az elmúlt évhez hasonlóan a vadászati múzeumban izgalmas programokon vehetnek részt a látogatók délután 18 órától, egészen éjfélig. Lakatos Anna, az intézmény igazgatóhelyettese elmondta: a rendezvényen az állandó kiállítások is megtekinthetőek lesznek, valamint egy új szelfipontot is kialakítanak, ahol a látogatók fényképeket készíthetnek magukról. – Az idei Múzeumok Éjszakjának főtémája a „gólpassz”, amihez mi is megpróbáltunk alkalmazkodni, ezért a futballhoz szorosan kapcsoló ügyességi játékokban is kipróbálhatják magukat a látogatóink. Emellett készülünk kézműves foglalkozásokkal valamint, két időpontban tartunk tárlatvezetést 19 és 21 órakor, melynek témája a Vadászat fejlődése a Kárpát-medencében. Emellett az érdeklődők megtekinthetik a Mestervonás című filmünket is – részletezte.

A Hatvany Lajos Múzeumban is színes programokkal várják az érdeklődőket. Kökény Ferenc, az intézmény igazgatója kiemelte, délután 17 órától fogadják a látogatókat. Alkalmazkodva az országos rendezvény idei tematikájához, a FC Hatvan játékosai látványos technikai futball bemutatóval nyitják meg az eseményt. – 18 órakor hagyományőrző bemutatón vehetnek részt a látogatók, 19:30-tól pedig egy hangversenyen kezdődik, emellett a kiállításink is megtekinthetőek lesznek – mondta.

Hozzátette, hogy a rendezvényen jelen lesz Vályi Péter grafikusművész is, akivel közösen alkothatnak az érdeklődők, valamint lesz táncház is, ahol a Jász banda adja a talpalávalót. A Múzeumok Éjszakáján az intézményekbe érkezők egy játékhoz is csatlakozhatnak, melynek sorsolását a Hatvany Lajos Múzeumban tartják a rendezvény zárásaként. A program ideje alatt egyetlen jeggyel mindkét intézmény és a Cukorgyári Emlékház is látogatható.

Kezdőkép: archív