Szombat késő délután Selypen lépett pályára a két csapat: a pontvadászatban második helyen álló Lőrinci VSC küzdött meg az FC Hatvan ellen.  A 8. percben már Katona Roland távoli lövését védte Gedei Krisztián, egy perccel később pedig Szabó Roland rövid sarokba tartó félmagas lövését ütötte szögletre. Ezt követően sokáig nem történt jelentősebb esemény, a 35. percben azonban a Lőrinci hagyott ki nagy helyzetet: Sárközi János lépett ki a baloldalon, közeli lövését Aszódi Miklós lábbal védte. A 43. percben Szabó Roland 20 méteres szabadrúgása a jobb kapufáról pattant mellé.

A szünet után más stílusban és harcmodorral jöttek ki a hatvaniak az öltözőből, ez pedig hamar meglátszott az eredményességen. Több kisebb gólszerzési lehetőség után az 57. percben előnyhöz jutottak – Gulyás Olivér cselezgetett a saját 16-osa előterében, majd Karácsony Dávid megszerezte tőle a labdát, ő Czibolya Gáborhoz passzolt, a baloldali támadó aztán villámgyorsan a baloldalon érkező Ács Ádámhoz továbbított. Beadását Simon Mátyás fejelte az ötösről a bal alsó sarokba (0–1)! Nyolc perccel később Simon ismét a hálóba talált, de a játékvezető szerint ezt lesről tette, így az FC Hatvan nem tudta tovább növelni előnyét. A 87. percben Purzsa Máté rosszul fogott talajt és megsérült, le is kellett kísérni a pályáról. A 89. percben egyenlíthettek volna a hazaiak, Balla Zoltán 22 méteres lapos szabadrúgását azonban a bal alsó sarok elöl bravúrral tolta ki Aszódi Miklós. A ráadásra még egy kiállítás maradt, a 94. percben Karácsony Dávid labdaelrúgásért megkapta második sárga lapját, így a pirosat is. Viktor Ferenc játékvezető aztán 7 perc hosszabbítás után lefújta a mérkőzést, amely azt jelentette, hogy az FC Hatvan behozhatatlan előnyre tett szert, ezzel megnyerte a bajnokságot. „Bajnokcsapat, bajnokcsapat!” – hosszú percekig zengett a mérkőzés után a lelátón a csapat éltetése. – Elsődleges célunkat elértük, megnyertük a bajnokságot. Minden erőnkkel az osztályozóra készülünk, hogy a kitűzött célt elérjük! – fogalmazott Ádám Zoltán szakosztályvezető.

-Az első lépést megtettük ahhoz, hogy NB III-as csapat legyünk. Mindenki hozzáállása maximálisan jó volt, de a nagy feladat még hátravan – szeretném, ha június elején még boldogabbak lennénk! Úgy gondolom, hogy méltóak vagyunk az NB III-as tagságra, mert sokkal jobbnak bizonyultunk a megyei I. osztálynál – értékelte Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke.

Simon Mátyás úgy véli: bármilyen kupáról, bajnokságról, vagy csak egymás közötti játékról van szó, hatalmas dolog bajnoki címet nyerni! Majdnem három évtizede volt utoljára bajnokcsapat Hatvanban, így rendkívüli öröm számomra az, hogy most elértük. Különösen boldoggá tesz, hogy az én gólommal sikerült biztosítani a bajnoki címet. Két éves munkánk van ebben az elsőségben, és most már csak egy lépésre vagyunk attól, hogy visszakerüljünk oda, ahová jogosan tartozunk. Az másodlagos, hogy én lőjem a gólokat, a legfontosabb a csapat sikere – mondta az FC Hatvan támadója.

Végigizgultuk a mérkőzést, amelyen sok érdekes bírói döntést láthattunk. Nagyon örülök annak, hogy bajnokcsapatot ünnepelhet az FC Hatvan, úgy láttam, hogy rendkívül jól összerakott, jól működő együttes ez. Azok a pénzek, amelyeket az önkormányzat a létesítmény-fejlesztésbe beletett, azok jó helyen vannak, mert a város vagyonát gyarapítják – fogalmazott a mérkőzést követően Horváth Richárd polgármester.

 

Selyp, 280 néző. Vezette: Viktor Ferenc (Szarvas, Klenovics P.).

LŐRINCI: Gedei K. – Oláh Á., Tóth P. Gulyka, Héder – Székesi, Balla – Gulyás O. (Gódor, 82.), Less T., Ágói (Bartók P., 64.) – Sárközi J. (Szebenyi, 54.). Edző: Bódis Barna

HATVAN: Aszódi M. – Purzsa M. (Torda P., 87.), Katona R., Gál M. (Alapi G., 68.), Karácsony D. – Bárkányi A. – Szabó R., Ács Á., Mundi Z., Czibolya G. (Kovács G., 82.) – Simon M. Edző: Simon Antal

GÓLSZERZŐ: Simon M. (57.)

KIÁLLÍTVA: Karácsony D. (94.) – a második sárga lap után

JÓK: Székesi, Balla, Gulyka, Oláh Á., ill. Aszódi M. (a mezőny legjobbja), Purzsa M., Szabó R., Simon M.

 

Forrás: fchatvan.hu

Fotó: Albert Péter