Linómetszetek, fametszetek, réz marások, és vegyes eljárással készített művek egyaránt megtekinthetőek a Hatvani Galéria falain. Az alkotások rendkívül aprólékos megmunkálásra utalnak. Bugyi István József rangos művészeti egyesületek tagja, számos kiállítás, pályázat, tárlat résztvevője és díjazottja. Művésztelepeket, alkotói köröket szervez és működtet, művei pedig bejárták fél Európát. Hollandiától Erdélyig találkozhatunk grafikáival köz- és magángyűjteményekben.

Bugyi István József kifejtette, hogy általános iskolában ébredt rá arra, hogy mindenképp linómetszéssel szeretne foglalkozni a jövőben.

– A múltévben azt gondoltam, hogy a linómetszetek világa áll hozzám a legközelebb. Az idén egyre többet rajzolok, nagyon megkedveltem a fekete tus és a tinta használatát, így ezen a kiállításon is főként ilyen grafikai munkáim szerepelnek – részletezte Bugyi István József grafikusművész.

A tárlat a művész elmúlt két év alkotásait mutatja be, fekete-fehér grafikái a műfaj számos eljárásait felvonultatják. A metszet, a rajz, a monotípia együtt jelennek meg a munkáin, folyamatos kísérletezéseknek köszönhetően.

Az esemény megnyitóját Juhász Flórián, zongoraművész előadása tette még emlékezetesebbé. A kiállítás május 10.-ig megtekinthető a Hatvani Galériában.