A nyári alkotások kerültek a középpontba kedd délután a Városházában, ugyanis kiállítás nyílt az idei ArtCamp és a Hatvani Művésztelep alkotóinak munkáiból. Megelevenedtek a nyári hangulatok és inspirációk is. A táborban az alkotások témája idén is Hatvan és környékének látványosságai voltak.

A kiállítást Horváth Richárd polgármester nyitotta meg, aki elmondta, érdekes látni, hogy a művészek alkotásaikon keresztül mutatják be a város nevezetességeit, különlegességeit. Az egy hetes táborba több nemzetből érkeztek művészek és nagyon sok különleges perspektívát vázoltak fel munkáikkal a városról. – Izgalmas képek készültek, ugyanis minden alkotó hozta a saját stílusát és művészeti jegyeit. A táborba érkező vendégek először körbejárták a várost, vázlatot készítettek, fotóztak és ezt követően hosszú munkafolyamattal alkották meg képeiket – részletezte Mátyássy Gábor, az Art Camp szervezője.

Hozzátette, hogy a művészeti tábor célja Hatvan szépségeinek bemutatása és a magyar kultúra sajátosságainak megismertetése volt. Az eseményt a Hatvani Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai énekes előadásukkal tették még színesebbé.

Fotó: Albert Péter