Építőkockából készült állatkert, repülőtér és több város is megelevenedett a Kodályban. Az oktatási intézményben nyolcadik alkalommal szervezték meg a LEGO versenyt a tanulóknak. A gyerekek most is nevezhettek egyénileg és csapatokban is, az alkotásokat hat kategóriában zsűrizték. A beérkezett pályamunkákat ki is állították, hogy az egész iskola megtekinthesse.  Komenda Bence, Jenei Dávid és Szénási Gábor olyan vidámparkot épített, ami amellett, hogy mozgatható, zenél és világít is. A fiúk három héten keresztül építették a kockákat, azt mondták egy vidám, színes várost akartak bemutatni társaiknak. Hadler Fanni és Hadler Eliza állatkertet elevenítettek meg, amely több állatot vonultatott fel. Szakál Péter építménye a négy évszakot ábrázolta.

A megmérettetés idén is népszerű volt, az iskola 91 tanulója nevezett. Borbás Katalin, az intézmény művészeti munkacsoport-vezetője elmondta: a legó építésnek számos előnye van, amellett, hogy fejleszti a kreativitást, a mozgáskoordináció és kézügyesség kialakulását is segíti. – A legó az egyik legjobb játék szerintem, mert nemcsak a kreativitást veszi igénybe, fejleszti a térlátást is, ha síkból térbe kell transzformálni alaprajz alapján. Annak örülünk a legjobban, ha saját tervezés alapján egyedi alkotások születnek. Vannak olyan iskolák is, ahol például a számoláshoz igénybe veszik az építőkockákat, továbbá az autista gyerekek fejlesztésébe is bevonják. A legó-élmény nagy örömforrás, sokszor az egész család részt vesz a játékban – részletezte.

A szervezők minden nevezőnek készültek meglepetéssel, a tanulók csokoládét kaptak. A legkreatívabb és legegyedibb alkotásokat pedig most is díjazták, a helyezést elérők LEGO készletet vehettek át.

Fotó: Albert Péter