Parlagfű-ellenőrzést tartottak Hatvanban. A házasságkötő teremben köszöntötte Horváth Richárd polgármester az akciónap résztvevőit. Az eseményen idén is részt vettek hivatali dolgozók, a Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai, mezőőrök és közterületfelügyelők. A polgármester kiemelte: céljuk, hogy csökkentsék a parlagfüves területek számát nemcsak a városban, hanem a külterületeken is. –Megpróbálunk egy kicsit tenni azért, hogy kevesebb parlagfű legyen Hatvanban, és egy kicsit teszünk az allergiásokért is. Tapasztalat, hogy minden évben egyre kevesebb parlagfüves területet találunk – részletezte.

A jelenlévők csoportokban járták be a várost és külterületeinek előre meghatározott pontjait. A szemle során ellenőrzési naplót töltöttek ki, és fotókkal dokumentálták a földek állapotát. – Öt területünk van, tulajdonképpen Hatvan egész területén. A görbeéri területek, Kisgombos, Nagygombos, majorság, laktanya, Újhatvan északi és déli részre van felosztva, valamint a 32-es úttól nyugatra megyünk – foglalta össze Nagyné Csergei Dóra, Hatvan Város Önkormányzatának környezetvédelmi ügyintézője.

Nagyné Csergei Dóra hozzátette: csökkenő tendenciát mutat a parlagfűvel fertőzött területek száma a tavalyi évhez képest, voltak olyan szakaszok, ahol most egyáltalán nem találtak. Azoknak a közterületeknek az elérhetőségét, ahol parlagfüvet találtak, a hatósági irodának továbbítják, innen majd a Hatvani Szolgáltató Kft. munkatársai fogják lekaszálni a gyomnövényt.