Január 6-án tartották az Újévi Hangversenyt a sportcsarnokban, mely idén is nagy sikert aratott. A Hatvani Szimfonikus Zenekar és meghívott előadóik ugyanis teltház előtt adtak koncertet. A jegyárból befolyt összeget az önkormányzat, mint minden évben, idén is jótékony célra fordította. Az átadó sajtótájékoztatóján Horváth Richárd polgármester úgy fogalmazott: a városvezetés fontosnak tartja, hogy támogassa a hatvani civil szervezeteket. Mint mondta, a kulturális életnek és a gyerekek fejlődésének nagy szerepe van a város életében, ezért esett a választás a zeneiskolára. – Nagyon fontosak a hatvani gyerekek, illetve, hogy próbáljuk segíteni a tehetséges fiatalokat. Ezért szeretnénk átadni a hangverseny bevételét a zeneiskola alapítványának. Remélem, hogy ezzel a sok jó képességű növendéket, valamint a zeneiskolát is tudjuk támogatni – részletezte.

Kelemen Attila, a Kocsis Albert Zeneiskola igazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy élmény volt 1200 ember előtt játszani. Annak a jelentőségéről is beszélt, hogy milyen egy olyan városban élni, ahol ilyen nagyszabású kulturális események valósulnak meg. – Ezúton is szeretném megköszönni a városvezetésnek és a képviselő-testület összes tagjának a kultúrához való hozzáállást. Hiszen ez volt a 14. hangverseny, ami az önök elkötelezettsége nélkül nem jöhetett volna létre – részletezte. Az igazgató hozzátette, hogy az adományból a zeneiskola udvarán lévő parkolóhelyeket fogják majd bővíteni.

Az esemény zárásaként Horváth Richárd polgármester átadta a több mint 1,5 millió forintról szóló adományozó oklevelet a Hatvani Állami Zeneiskoláért Alapítványának elnökének. Szabó Krisztina azt hangsúlyozta, hogy a gyermekek fejlődése érdekében végzik az újításokat. – Ebben a szép teremben, ahol most vagyunk, hamarosan egy színpad is épül, igazi csodákat mutathatunk majd be itt, és újabb tehetségeket nevelhetünk ki az intézmény falain belül. A korábbi növendékeknek pedig köszönjük, hogy későbbi pályájuk során is felvállalják az ügyeinket – részletezte.

Az esemény után a városvezető és az önkormányzati képviselők körbejárták a nemrég teljesen felújított és korszerűsített intézményt.

Fotó: Albert Péter