Mindenki előtt kinyitotta a kapuit a VOKE Liszt Ferenc Művelődési Ház. A „Miénk itt a színpad!” elnevezésű eseményre bárki jelentkezhetett, aki szeret szerepelni. A rendezvényt első alkalommal szervezték meg, amelyet Horváth Richárd polgármester nyitott meg, aki beszédében azt hangsúlyozta, hogy ez az esemény nagyszerű kezdeményezés, mert rengeteg tehetség él Hatvanban. – Ilyenkor nem a kor számít, hanem az, hogy mennyi-mennyi emberben van tehetség és bátorság, hogy megmutassa a tudását, mert ahhoz, hogy valaki feljöjjön a színpadra és valamit előadjon rengeteg gyakorlásra és munkára van szükség, és ez mind-mind megjelenik ezekben a produkciókban – hangsúlyozta.

A színpadon nemcsak kezdők, hanem a művelődési házban aktívan működő csoportok is megmutatták tehetségüket. A jelentkezők változatos és szórakoztató produkciókat adtak elő. Volt, aki saját verssel, énekkel és tánccal lépett fel, és voltak olyanok is, akik egy egész színházi jelenettel készültek erre a napra. A Liszt Ferenc Vasutas Nyugdíjas Klub több produkciót is előadott. Szerették volna megmutatni, hogy miképpen telnek a napjaik. Paseczki Lajosné, Ilike 20 éve tagja ennek a közösségnek. Azt mondta: hálásak azért, hogy minden héten próbálhatnak a Daliban. – Itt van ez a gyönyörű terem, a színpad, minden olyan körülmény, ahova szabadidőnkben jöhetünk, itt tölthetjük a klub életét, sok mindent kapunk, úgyhogy ennek végtelenül örülök – közölte.

A felújítást követően igazi közösségi színtérré vált a Dali – hangsúlyozta az intézmény vezetője. Tompa Z. Mihály hozzátette, a hatvaniak szívesen járnak ide, hiszen mindenki lehetőséget kap a bemutatkozásra, a próbákra, az időtöltésre. – A felújításkor az volt a célunk, hogy egy igazi közösségi tér legyen a művelődési ház, ahol nagyon sokan megfordulhatnak és lehetőséget kapnak a bemutatkozásra, a kellemes dolgokra véghezvitelére, és ezt igyekszünk maximálisan kihasználni, hiszen a Dali a hatvaniakért van – emelte ki.

Tompa Z. Mihály elmondta azt is, hogy a „Miénk itt a színpad!” programot terveik szerint negyedévente megrendezik majd, emellett ősszel a „Miénk itt a galéria elnevezésű!” eseményt is megtartják, ahol majd bárki kiállíthatja a képzőművészeti alkotását.

Fotó: Rozgonyi Dezső