A hatvani városvezetés és a kéklámpás szervezetek között rendszeres az együttműködés. A település évről-évre elismeri a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem dolgozóinak munkáját. Az is hagyomány, hogy az év végén ajándékkal köszöni meg Horváth Richárd polgármester a kéklámpások áldozatvállalását.

A partnerség a rendőrséggel most magasabb szintre lépett. A hatvani rendőrkapitányság és az önkormányzat a közbiztonság erősítése, és a fokozottabb rendőri jelenlét érdekében kötött megállapodást. Eszerint februártól havonta 500 ezer forintot adományoznak a rendőrségnek.

A Hatvani Konzultáció kapcsán azt láttuk, hogy a hatvaniaknak nagyon fontos a közbiztonság, ennek javításáért eddig is tettünk. Így térfigyelő kamerákat helyeztünk el a város különböző területein, illetve igyekszünk erősíteni a közterületfelügyeleti szolgálatot. A rendőrség eddig is nagyon sokat tett azért, hogy a városban megfelelő legyen a közbiztonság. Azt gondolom Hatvan ebből a szempontból kiemelkedik a környékbeli települések közül, azonban ezt még tovább szeretnénk javítani – részletezte a városvezető.

Soltész Bálint rendőralezredes, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője úgy fogalmazott: ezt az összeget a városban a megszokott, mindennapos járőrszolgálaton felüli prevenciós jelenlét támogatására, valamint az abban résztvevő munkatársaik önként vállalt túlszolgálatainak finanszírozására fordítják.

A rendőrségnek nyújtott pénzügyi adományról csütörtökön döntött a képviselő-testület. A megerősített együttműködés eredményességét várhatóan nyáron értékeli ki először a hatvani rendőrség és a város.

Kezdőkép: illusztráció (archív)