Ismét élettel telt meg a Kossuth tér déli része szombat délután. Sátrak között sétáló emberek, színpadi programok és igehirdetés – kilencedik alkalommal rendezték meg a Keresztény Fesztivált. A programon a város katolikus, evangélikus, baptista és református egyházközsége találkozott, évekkel ezelőtt közösen döntötték el, hogy együtt lépnek ki a város elé, a jelenlétükkel az egység reménységét hozzák el. Ugyanakkor az evangéliumot is hirdetik. A fesztivál mindig a Szentlélekhez kapcsolódik és pünkösd közeledtével rendezik meg. Minden évben van egy üzenet is, ami köré építik a programokat, idén a Szentlélek ajándékait állították központba. – A Szentlélek jelképe a tűz, jelzi, hogy szükségünk van arra, hogy megújuljunk a szeretetben, az ölelni tudásban. A szél a frissességet hozza el, egy új szabadásgot ebbe a háború sújtotta világba. Az olaj a betegekért való cselekedetet és imádságot jelöli. A lélek ajándéka sokféle lehet, ide tartozik a tanítás az igehirdetés és a prófétikus látás, amivel megláthatjuk mit cselekszik Isten a világban és mi ennek az üzenete. – foglalta össze Tatai István református lelkész, a fesztivál főszervezője.

A fesztivált a Horváth Richárd és a felekezeti vezetők nyitották meg. A polgármester személyes élményén keresztül arról beszélt, hogy sokszor olyan helyről kapunk segítséget, ahonnan nem is várjuk. Éppen ezért mindig bátran kell bízni és hinni.

A színpadon bemutatkoztak a felekezetek, Finta Lajos atya beszélt a misszionárius évekről, emellett számos zenés produkció is elhangzott a fesztiválon.

Több programmal készültek a keresztény fesztiválra. Különféle sátrakba térhettek be a résztvevők, a feszültség felvezető sátorban például bárki imádkozhatott. Minden felekezetnek külön sátra volt: a gyerekek egy térkép segítségével követhették végig a pontokat, ahol öt állomáson keresztül, foglalkozások keretében ismerhették meg a Szentlélek üzenetét.