Már 7 óra körül nagy volt a sorbanállás Újhatvanban, a Bajcsy-Zsilinszky úton, mindenki türelmesen várt a neki járó virágokra. Pár perccel 8 óra előtt megnyitották a kapukat és kis csoportokban, szakaszosan engedték be az embereket a Széchenyi iskola udvarára. Itt több sorba rendezve, utcanevek szerint bontották fel a tömeget. A lakóhelye szerinti sorban mindenkinek regisztrálnia kellett magát, majd a kapott jeggyel már át is vehették a muskátlikat. Álló, futó, fehér, ciklámen, piros, lila – széles választék volt a virágokból. – Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy Hatvan egy gyönyörű, szép, tiszta és rendezett város legyen. Az összképhez pedig hozzájárul, hogy milyen sok virág van a településen. Fontos, hogy az utcák mellett a hatvaniak otthonai is virágosak legyenek, ezért adunk minden évben ingyen virágokat az itt élőknek. Tegyük még szebbé, még virágosabbá Hatvant! – mondta el Horváth Richárd polgármester.

A legtöbben konkrét tervvel érkeztek, hogy hazaérkezést követően hová ültetik a muskátlikat. Szűcs Ferencné több szatyor virággal a kezében indult hazafelé. Ő a futót és az állót is nagyon szereti, a teraszra, balkonládába fogja kiültetni. Minden évben eljött a virágokért, nagyon megvan elégedve velük.

– A kertbe fogom kiültetni őket. Nagyon örülök ennek az akciónak, mindig itt vagyok és azt tapasztalom, hogy az itt kapott virágokat át is tudom teleltetni. Az állómuskátlit mindig sikerült, a futónál volt, ami nem élte meg a következő évet, de folyamatosan probálkozom. Színben pedig egyértelműen a piros a kedvencem – avatott be a részletekbe Jekkelné.

Zsák Attila is minden évben részt vesz az akcióban, azt mondja ezek a növények, ha megfelelően gondozzák őket, sokáig nagyon szépek maradnak.

Ezzel párhuzamosan a Kossuth téren is folyamatos volt a virágosztás, ugyanígy, rendezett módon zajlott az akció. Az osztásban a polgármesteri hivatal dolgozói, és a képviselők is aktívan részt vettek. Nekik adták át a kuponokat, ők teljesítették a kéréseket és adták át a virágokat a hatvaniaknak. A korábbi években 23 ezer tő muskátlit osztottak ki, most 4 ezerrel többet hoztak, de így is mind elfogyott. Akik sorbaálltak, de nem kaptak, azok jövő héten egy pótosztás keretében megkapják a nekik járó virágokat.