Az édesanyákat köszöntötték az elmúlt napokban. Május első vasárnapja az anyák napja, ebből az alkalomból járták végig a városvezetők az idős otthonokat és nyugdíjas klubokat, hogy felköszöntsék a hölgyeket. A Szent Erzsébet Idősek Otthonába például csokoládéval köszöntötték a bentlakókat. Emellett egy gyermekek által előadott műsort is megtekinthettek az anyák és nagymamák. A Naplemente Nyugdíjas Klubban is megünnepelték az anyák napját, programjuk különlegessége az volt, hogy itt az apák napjára is figyelmet fordítottak a tagok. A városvezetők mellett, itt is óvodások is köszöntötték a jelenlévőket. A polgármester édességekkel érkezett, a szív alakú bonbonokból minden hölgy kapott anyák napja alkalmából.

Horváth Richárd kiemelte, mennyire fontos ez a nap, hiszen külön megköszönhetjük az anyáknak, hogy mindig gondoskodva fordulnak gyermekeik felé. – Idézzék fel, milyen finom volt a sütemény, amit a nagymama készített, milyen volt, amikor édesanyjuk egy fáradságos nap után vacsorát készített a családnak, vagy a petróleumlámpa mellett leültek közösen tanulni. Édesanyák, nagymamák, dédimamák, higgyék el nekem, hogy a gyerekeikben, unokáikban önök is ugyanilyen meleg érzést keltenek, ugyanilyen szeretet van bennük önök iránt – részletezte a polgármester.

A Hegymenet Klub tagjai is tartottak anyák napi ünnepséget, az ellátottak a Grassalkovich Művelődési Házban műsorokkal készültek. A produkciók után pedig mindenki egy szál gerberát adott át a szerettének. Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg az anyákról a Liszt Ferenc Nyugdíjas Klub, valamint a szakszervezeti klub tagjai is a Daliban. Rendezvényükön több produkciót is előadtak.

A Hajós Alfréd úti Idősek Klubjában zenés műsorral is köszöntötték a hölgyeket, akik örömmel hallgatták a dallamokat. A képviselők pedig itt is csokoládéval köszöntötték az édesanyákat.

Az Országjáró Nóta Klub tagjai a Grassalkovich Művelődési Házban gyűltek össze, így itt sem maradt el az ünneplés. A városvezetés itt is megajándékozta az anyákat.

A Cédrus Idősek Otthonában veresekkel készültek az anyáknak, akik meghatódva hallhattak végig a produkciókat, az ünneplés részeként gyermekek is készültek előadással az időseknek, ezt követően pedig itt is édességgel ajándékozták meg a bentlakókat.