Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a képviselő-testületi ülés. A napirendi pontok megvitatása előtt, átadták a 2023-as „Dr. Papp Zoltán kitüntető emlékgyűrű – a közügyért” kitüntetést, melyet Johancsik Mónika vehetett át. A Hatvani Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Irodavezetője, a decemberi Polgármesteri évértékelőn nem tudott megjelenni, így most kapta meg a díjat.

Ezt követően egyebek mellett a testületi ülésen téma volt a Hatvani Bajza József Gimnázium mögötti parkoló kialakítása, amely a Közösségi Költségvetés részeként valósulhat meg. Az új helyekre azért van szükség, hogy az intézménybe érkezők számára biztonságosabbá váljon a parkolás. – Ahhoz, hogy ezeket a parkolókat kialakítsuk, az ott lévő csapadékvíz-elvezető árkokat le kell fedni, és ehhez vízjogi engedélyre volt szükségünk, melyre több hónapot kellett várnunk. Megkaptuk a dokumentumot és indulhat a kivitelezés, ráadásul az eredeti 8 parkoló helyett, 13 parkolót tudunk megvalósítani, azonos költségszinten – részletezte Horváth Richárd.

A testület döntött arról is, hogy továbbra is támogatják a hatvani hivatásos szervek dolgozóinak sport és rekreációját, valamint a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesületet is. – Az önkormányzat minden évben, ahogy most is 800.000 forinttal támogatja a diákspotot. A beszámoló alapján, most is láttuk, hogy milyen sok tehetséges diák van, akik kiváló eredményeket érnek el. Büszkék vagyunk ezekre a fiatalokra és örömmel értesülünk a sikereiről – mondta a polgármester.

Az önkormányzat pályázatot nyújt be a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjára, így a jövőben megújulhat az ötös iskola tornaterme is. Idén is lesz muskátliosztás – a növények beszállítójáról is döntött a testület, valamit elfogadták az idei évre szükséges egynyári virágok, balkonnövények és muskátlik beszerzéséről szóló határozatot. A városban nagy hangsúlyt fektetnek a zöld területek kialakítására, gondozására, így a jövőben is folytatódik Hatvan virágosítása.