Idén is csatlakozott a város a TeSzedd! elnevezésű országos akcióhoz. A programon hatvani diákok és önkormányzati képviselők is részt vettek. Sokan döntöttek úgy, hogy megtisztítják a várost. Smidné Vereb Julianna is részt vett az eseményen: kiemelte, hogy a hatvaniak számára nagyon fontos a környezetvédelem, ezt jól mutatja azt is, hogy a jelenlegi akción csaknem 200-an vettek részt. – Mi hatvaniak óvjuk a természetet – évek óta ezt az értéket képviseljük, így nagy örömmel csatlakoztunk ehhez az eseményhez. A Pro Natura Mozgalommal is évente többször szervezünk hasonló eseményeket, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a város élhető és rendezett maradjon –részletezte az önkormányzati képviselő.

A szemétszedő akció első állomása a DISZI és annak környéke volt, így a diákok iskola épületét is körbejárták, valamint a Zagyva-ligetet is megtisztították. A Hatvani Bajza József Gimnázium tanulói a Pázsit út és a Nádasdy Tamás utca környékét vették gondozásba. Balog Liliána számára nagyon fontos a környezetvédelem, mint mondta sosem szemetel és másokat is arra bíztat, hogy óvják a természetet.– Azért jó ez a kezdeményezés, mert példát mutathatunk mindenki számára és felhívhatjuk az emberek figyelmét arra, hogy ne dobálják el az utcákon az üres üvegeket és egyéb papírokat, hiszen ez árt a környezetnek. Fontos tisztán tartani azt a teret ahol élünk, hiszen mindenki számára jobb érzést nyújt az, ha tiszta és rendezett utcákon sétálhat – emelte ki.

A Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium diákjai is csatlakoztak az akcióhoz. A diákok kis csapatokba rendeződve szedték össze az eldobált hulladékokat az intézmény környékén, valamint az utcákban. A TeSzedd! akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, melyet 12. alkalommal rendeztek meg. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében az emberek közösen tegyék tisztábbá környezetünket.

Fotó: Albert Péter