Ősszel tovább folytatódnak a programok az Ady Endre Könyvtárban. Szeptember 22-én a Hatvany család utolsó leszármazottja, Hatvany Helga mutatja be Viharos idők című kötetét. Az írónő Amerikában él, ott szerkesztette könyvét angol nyelven – mondta Bacsa Tibor, a könyvtár helytörténésze. – Kint nagy volt az érdeklődés, és Magyarországon is egyre többen keresték a művet. Hatvany Helga gyakorlatilag nem a már megírt kötetet fordította le, hanem újraírta azt. Ennek a kötetnek a bemutatója lesz, ahol családtörténeti dolgokról szeretnék majd vele beszélgetni – részletezte. Bacsa Tibor azt is hozzátette, hogy Hatvany Helga utoljára a 90-es években járt itt a városban, most megnézi majd a kastélyt, ami a családja egykori otthona volt.

Varga Zsuzsa, a könyvtár igazgatója elmondta, hogy szeptember 25-én pedig a József Attila-díjas író, költő és műfordító, Szabó T. Anna mutatkozik be az érdeklődőknek. – Délután 2 órától egy interaktív előadás során fogja bemutatni a gyermekkönyveit az írónő, erre a programra iskolás csoportokat várunk. Délután 5 órától pedig felnőtteknek szerveztük meg az író-olvasó találkozót, ahol egy önálló előadást fog tartani a látogatóknak – foglalta össze.

Mindkét esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot a 06-37-542-110-es telefonszámon, vagy e-mailben az olvasoszolgalat@konyvtarhatvan.hu címen lehet jelezni.

Az intézmény a következő hónapban is változatos programokkal várja a látogatókat. Készülnek az Országos Könyvtári Napokra, amit október 2. és 8. között tartanak, lesznek kézműves foglalkozások, filmvetítés, irodalmi est, valamint emlékkiállítás is nyílik majd Janikovszky Éva Kossuth- és József Attila-díjas író és költő tárgyaiból.

Kezdőkép: archív