Születésnapján Horváth Richárd is felköszöntötte a kilencvenedik életévét ünneplő Nagy Lászlót. Laci bácsi örömmel fogadta, hogy a polgármester gondolt rá, boldogan mesélt neki életéről. Elmondta, hogy 1925. november 17-én Rózsaszentmártonban született a család harmadik gyermekeként. Arról is beszélt, hogyan került hadifogságba és sokat mesélt családjáról is. Elmondta, büszke két gyermekére és arra, hogy hatvanöt éve él boldog házasságban feleségével. Munkásságát az ecsédi TSZ-ben kezdte mint főkönyvelő, majd két év után a hatvani termelőszövetkezet főkönyvelője lett, és nem sokkal ezután Hatvanba költöztek. 1985-ben ment nyugdíjba, azóta két lánya segíti őt és a feleségét a mindennapokban. Laci bácsi szerint a hosszú élet titka az optimista hozzáállás az élethez.

Nagy László és felesége

Nagy László

– Az a fontos, hogy optimistán álljunk az élethez. Életem során a legnehezebb körülmények között is megmaradt az a túlélési ösztön, hogy fel kell állni és folytatni kell. A pozitív hozzáállás segít abban, hogy a jövőben változtatni tudjunk a rossz dolgokon – mondta Nagy László.

Hozzátette: hálás a feleségének, aki jóban-rosszban kitartott mellette az elmúlt évtizedekben, és hiszi azt, hogy a szeretet sok sebet begyógyít.