Tavaly márciusban számoltunk be arról, hogy 2,5 milliárd forinttal támogatja a kormány azt a projektet, amiben a herédi hídnál egy új le- és felhajtó épülne az M3-as autópályához. A város tehermentesítésével kapcsolatban, korábban már több alkalommal is lobbizott Horváth Richárd: Seszták Miklóssal, Lázár Jánossal és Orbán Viktorral is egyeztetett erről.  – Hatvanban valósul meg Magyarország legnagyobb ipari parkja. Ez tovább növeli a városi forgalmat, ezért indokolttá vált, hogy a tehermentesítés érdekében saját le- és felhajtója legyen a parknak – mondta el Horváth Richárd. A polgármester kitért rá: tavaly találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, és az egyeztetésük után indult el a közbeszerzés. Leszögezte: egy fél csomópontról van szó, így csak Budapest irányából lehet róla lejönni és csak a főváros irányába lehet rá felmenni.

A város az elmúlt pár évben óriási fejlődésen ment keresztül: jelentősen nőttek az adóbevételek, az ország egyik legnagyobb új munkahelyteremtőjévé vált, folyamatosan érdeklődnek a beruházók, mindezek tekintetében pedig a forgalom is egyre nagyobb lett.

A polgármester tovább csökkentené a városra nehezedő forgalmat, mégpedig úgy, hogy egy új utat építenének Óhatvan és Újhatvan között. Ennek részleteiről elmondta: négy év alatt 1600 autóval lett több a városban, ami azt jelenti, hogy jelenleg, több mint 9800 autó van Hatvanban. Eszerint minden második hatvaninak – beleértve az újszülötteket is – van autója. A várost elsősorban nem az áthaladó, hanem a helyi forgalom terheli le. Ennek a problémának megoldására pedig a Tesco körforgalmát összekötnék a Balassi Bálint úttal. Ezzel jelentősen csökkenne a 3-as út forgalma, a csúcsidőben várhatóan nem alakulnának ki dugók, valamint Óhatvant még egy úton összekötnék a bevásárlóközponttal és az ipari parkkal is. Ennek azonban várhatóan magas költségei lesznek, hiszen vasúti sínen és a Bér-patakon is keresztül kell menni. – Számomra Hatvan az első! Mindent megteszek annak érdekében, hogy a hatvaniak érdekeit érvényesíteni tudjuk, hiszen Hatvan, a hatvaniaké! – jelentette ki Horváth Richárd polgármester.

A terv szerint itt, a bevásáróközpont körforgalmánál és a Balassi úton kötnék össze a két városrészt