Természettudományos előadássorozatot tartottak a Bajzában. Az Együtt a Jövő Mérnökeiért Szövetségnek és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központnak köszönhetően interaktív kiállításon vehettek részt a hatvani nyolcadikosok és az iskola tanulói. Két éve járja az országot az a roadshow, melynek keretein belül látványos kísérletekkel mutatják meg a tanulóknak, hogy a fizika és kémia világa sok érdekességet rejt. A szervezők célkitűzése, hogy ezzel a rendezvénnyel megkedveltessék a műszaki és természettudományi tárgyakat.

– Feltett szándékunk, hogy a jövő mérnökei és természettudósai mindenre nyitottak és innovatívak legyenek. Ennek első állomása, hogy a megszokott krétaporszagú tanórai keretekből kizökkentve őket bemutassuk, hogy a fizika és kémia világa szerteágazó és izgalmas – tájékoztatott Mészáros Péter, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ szakmai vezetője. Hozzátette: a kísérletek a pedagógusok érdeklődését is felkeltik.

– Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok betekintést nyerjenek a jövőjükkel kapcsolatos témákba, innen jött az ötlet, hogy megkeressük a győri céget. Nagy örömünkre szolgál, hogy elfogadták a meghívásunkat és közel kétszáz diák élvezhette a látványos bemutatókat – mondta Tóthné Deák Andrea, a Bajza József Gimnázium igazgatóhelyettese.

Az elmúlt években jelentős mértékben emelkedett a reál tantárgyak iránti érdeklődés. A matematika és fizika mellett, a biológia és kémia is egyre népszerűbb.