Huszonnyolc klub kettőszázharminc versenyzője mérte össze tudását az idei Taekwondo Diákolimpián, aminek idén Monor adott otthont. A Hatvani Taekwon-Do Klub kiváló eredményekkel tért haza, hiszen öt arany-, öt ezüst- és tizenegy bronzérmet is elhozott az eseményről.

– A versenyek alkalmával edző kollégámmal, Kerékgyártó Istvánnal arra sarkalljuk tanítványainkat, hogy az egyszerűbb technikákat részesítsék előnyben. Ugyanakkor büszke vagyok arra, hogy látványos rúgásokat is beleépítenek a küzdelmükbe – számolt be Dudás Attila, a Hatvani Taekwon-Do Klub mestere.

Demeter-Szatmári Beáta és Tóth Szilárd is aranyéremmel büszkélkedhet. Elmondták, a jó társaság és a fegyelmezettség miatt kedvelik a sportágat, és a harcművészettel járó akaraterő a mindennapi életükre is kihat.

– A sportnak köszönhetem, hogy az iskolában is sokkal jobban teljesítek. Az edzések alatt megtanultam, kellő törekvéssel egyre jobb lehetek, és ez a jegyeim javulásán is látszik – mondta el Demeter-Szatmári Beáta.

Az egyesületnek még egy megmérettetése lesz ebben az évben, de már készülnek a jövő évben megrendezésre kerülő Magyar Bajnokságra is.