Nyílt hetet tartott az Egri Szakképzési Centrum Damjanich János Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma a nyolcadikosoknak. Idén is sokan voltak kíváncsiak a 2016 őszén induló képzésekre. Az iskola tanulói szakmai standokon szemléltették az iskola által kínált szakmákat.

diszi_nyilthet_01

– A 2016/17-es tanévben változnak a tagozatok elnevezései. A mostani szakközépiskola szakgimnáziumként, a szakiskola pedig szakközépiskolaként funkcionál. Előreláthatóan a következő tanévben tizenkét osztályt indítunk és 24 szakmai ágazat várja a gólyákat – számolt be Románné Kolozsi Andrea Mónika, az intézmény igazgatója.

diszi_nyilthet_05

diszi_nyilthet_06

A tanulóknak Kuti Judit, az iskola oktatási igazgatóhelyettese beszélt az induló képzésekről és a diákéletről, ezt követően pedig körbe vezették őket az épületben és tanórákat látogathattak.

Bajner Juliannát a vendéglátás érdekli. Az általános iskola elvégzése után terveiben a szakács vagy cukrász szakma szerepel. Geletei Balázsnak is konkrét elképzelése van a jövőjéről:

– A gépészet érdekel, hiszen a nagypapám családi vállalkozást vezet, és idővel szeretném továbbvinni a hagyományokat, ehhez pedig gépész végzettség kell – mondta.

György Kitti arról mesélt, a tanév során számtalan program közül lehet választani, és a jó hangulat is mindig garantált.

A nap folyamán a szülők és gyerekek testközelből is megismerkedhettek egy-egy szakmával.