Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a szeptember végi testületi ülés. Múlt héten adták át a díszpolgári címet, amelyet idén Medgyesi János András kapott meg. Díszpolgárságot szimbolizáló aranylánc, jelvény és oklevél átadása mellett hagyomány, hogy Hatvan Város Díszpolgárának névtábláját felhelyezik a városháza nagytermében található emléktáblára.

Átadták a Tiszta, virágos Hatvan díjakat is, lakóház kategóriában Melykó József Dezső, többlakásos lakóépület kategóriában a Hatvan, Szabadság út 1-11. számú társasház, legvirágosabb erkély kategóriában Hamvas Istvánné, legvirágosabb hatvani intézmény kategóriában az 5. számú általános iskola kapta meg az elismerést.

A képviselők az ülésen döntöttek a Bursa Hungarica támogatásról, valamint arról, hogy segítik a Bajzát egy tehetséggondozó programban. Szó volt arról, hogy a Szent István iskola tanulóinak uszodába járását támogatják, így az önkormányzat fizeti az utaztatásukat.  – Soha ilyen stabil gazdasági lábakon nem állt a város, mint most. Hatvannak nulla forint hitele van. Ez a céltudatos gazdálkodásnak az eredménye, hogy új támogatási formákat tudtunk bevezetni.  Nagy öröm számunkra, hogy egyre többen igénylik ezeket, mi pedig az igényeknek megfelelően módosítunk ezeken a támogatásokon. Jelenleg az igénylési határidőket hosszabbítottuk meg, valamint változtattunk a lakástámogatáson is, hogy minél többen jelentkezhessenek – részletezte Horváth Richárd. A városi közbiztonság növelése érdekében pedig 8 új térfigyelőkamera kihelyezéséről döntöttek. Zajlik a zöld város projekt, ennek keretében a könyvtár felújítása elindult, láthatóak a munkafolyamatok, hamarosan kezdődik a piac felújítása, most pedig arról döntöttek, hogy elindítják a közbeszerzést a zöldterületek rendbetételére.

Az ülésen elhangzott, hogy a bűz kapcsán a Hunviron Kft. levélben megkereste a jegyzőt, amiben kifogásolta, hogy a polgármester a bűzhatás felelősének a cég tevékenyégét teszi.(A levél innen letölthető.)  – Nekem az a dolgom, hogy minden esetben a hatvaniak érdekeit védjem. Eddig is ezt tettem, ezután is ezt fogom – jelentette ki a városvezető. Ugyancsak szó volt arról is, hogy a városban telefonos közvéleménykutatást tartanak, amiben valótlanságokat állítanak Hatvanról, miszerint az önkormányzat csődben van és több milliárdos adóssággal rendelkezik. A képviselők megszavazták, hogy az ügyben büntető feljelentést tesznek.

Fotó: Albert Péter