Vannak, akik crossfiteznek, van, aki súlyokat emel, és van, aki a boxzsákon gyakorolja az ütéseket. Ilyen egy hétköznap délelőtt az egyik hatvani edzőteremben az újév első napjaiban. Antal János évek óta jár edzeni, hetente 4-5 alkalommal jár a terembe. – Testépítéssel foglalkozom, ez az életem része, beépítettem a mindennapjaimba – mondta.

Sokan azonban újévkor tesznek fogadalmat, hogy az egészséges életmód jegyében rendszeresen fognak mozogni. Ez a jelenség az edzőtermek forgalmán is látszik. Rozmaring Péter, a Kóter Gym tulajdonosa azt mondta: azok, akiknek határozott céljaik vannak, általában könnyebben meg tudják őrizni motivációjukat hosszútávon is. – Azt szépen lassan meg lehet valósítani, nem 1-2 hónap lesz. Nyilván függ attól is, hogy milyen célja van a vendégeknek, de ez egy hosszabb folyamat. Úgy gondolom, akiknek az életük részévé válik a sport, boldogabbak hosszútávon is – foglalta össze.

A Daliban is rendszeresek az edzések hetente több alkalommal tartanak órákat az intézményben minden korosztály számára, például nemrég indult az alacsonyabb intenzitású időstorna. Tóthné Hegedűs Gabriella, az egyik résztvevő azt mondta, szívesebben mozog társaságban. – Úgy gondolom, hogy kitartást ad az embernek, otthon hajlamosabb az ember félbehagyni egy fél óra után a mozgást. Itt ösztönöz, hogy a többiek is csinálják – tette hozzá.

Teréki Beáta aerobicedző arra hívja fel a figyelmet, hogy ha heti 3-4 alkalommal mozgunk, akkor is sokat teszünk az egészségünkért, ha pedig ezt csoportban csináljuk, nagyobb a kitartásunk is. – Akkor érezzük igazán jól magunkat, ha testileg és lelkileg egyaránt rendben vagyunk. A fizikai aktivitás fontos, ha pedig ezt csoportos tréninghangulattal társul, olyan plusz dolgokat vihetünk haza az edzésekről, amitől napunkra, hetünkre, esetleg egész életünkre pozitív hatással lehet – részletezte.

A szakemberek szerint ahhoz, hogy tartósan egészséges életet élhessünk, életmódváltásra van szükség, ezért sokszor a személyi edző mellett egy dietetikus és orvos segítségét is érdemes kérni.