A majális hagyományosan a civil szervezetekről és a főzésről szól Hatvanban. A civilek és a főzőcsapatok is jelentkezhetnek már a május elsejei rendezvényre, ennek határideje: április 24. A civilek letölthető lapját itt, a főzőcsapatok letölthető lapját pedig itt találja meg.

A rendezvényen fellép a Margaret Island és az Ámokfutók.

 

Főzőverseny kiírása:

A verseny főszervezője: Hatvan Város Önkormányzata és a Grassalkovich Művelődési Ház

A verseny helyszíne: Hatvan, Népkert

A verseny időpontja: 2018. május 1., kedd 12.00

A versenyen családok, baráti társaságok, egyesületek, cégek, közintézmények jelentkezését várjuk.

Egy csapat hivatalos létszáma 3 fő, amely egy főzőmesterből és 2 kuktából áll.

(A háromfős hivatalos csapathoz baráti társaságok, munkahelyi közösségek csatlakozhatnak.)

Nevezni minden kategóriában lehet, de nem kötelező.

A verseny kategóriái:

A kategória: Hagyományőrző és egytálételek

B kategória: Belsőségekből v. belsőségek felhasználásával készült ételek

C kategória: Saját v. családi receptúra alapján készült különleges ételek

D kategória: Helyben készített édességek, desszertek

Jelentkezési határidő: 2018. április 24., 12:00 óra

Jelentkezés módja: Nevezni lehet a mellékelt nevezési lap leadásával,

Személyesen: a hatvani Grassalkovich Művelődési Házban (3000 Hatvan, Kossuth tér 24.)

E-mailben: muvhaz60@gmail.com

A nevezés díjtalan!

A rendezvény napján helyszíni nevezés nincs!

A főzőverseny regisztrációjánál a kiadott tűzalátétekért 5000 Ft kauciót kérünk!

Korlátozott számban tudunk biztosítani sörpadgarnitúrákat, melyeket 5000 Ft/garnitúra kaució ellenében áll módunkban kiadni!

A verseny lebonyolítási rendje:

A csapatok 8.00 órától gyülekezhetnek és regisztrálhatnak a Népkertben erre kijelölt helyen.

Kérjük a főzőverseny résztvevőit, hogy délelőtt 12 óráig az eszközök, alapanyagok kipakolását követően a gépjárműveket a kijelölt parkolókban helyezzék el!

A főzőverseny eredményhirdetését követően, a Népkert Főzőversenyre kijelölt részén az autóval történő ki- és behajtás 18.00 után lehetséges, kérjük ebben az időszakban szíveskedjenek megoldani a főzéshez szükséges eszközök elszállítását.

A főzést követően az átvett tűzalátéteket és sörgarnitúrákat tiszta állapotban kell leadni az átvétel helyén!

További feltételek:

  1. Az előzőleg előkészített (tisztított, darabolt) nyersanyagokból a helyszínen kell elkészíteni a versenymunkát.
  2. A szervezők biztosítják a helyet és a tűzalátétet (nem tudnak biztosítani tűzifát, pavilonsátrat, asztalt és székeket)
  3. A csapatok maguk gondoskodnak a főzéshez használt alapanyagokról, eszközökről és az igényes tálaláshoz szükséges kiegészítőkről, valamint a főzőhely esetleges befedéséről (pl. pavilonsátor) és dekorációjáról.

A verseny értékelése:

A versenyételeket szakmai zsűri értékeli.

Az értékelés 16 órától folyamatosan történik.

A zsűri díjazza a tálalásnál a stílus megjelenését is.

Díjazás:

A verseny kategóriánkénti első három helyezettjei értékes ajándékot kapnak.