A héten kell beíratni az elsősöket

Április 12-én és 13-án iratkozhatnak be a leendő első osztályosok, ehhez a gyermek személyazonossági azonosítójára, lakcímkártyájára, és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra van szükség.


A szülő köteles beíratni tanköteles korba lépett gyermekét a lakóhely szerint illetékes, vagy választott iskola első évfolyamára.Tanköteles az a gyermek, aki augusztus 31-ig betölti a 6. életévét. A szülő a lakhely szerint illetékes, kötelező felvételt biztosító vagy a választott intézménybe beírathatja gyermekét. A szabad iskolaválasztás jegyében tehát bármelyik intézménybe be lehet íratni a gyermeket, azonban az az általános iskola köteles felvenni, amelynek körzetében a gyermek életvitelszerűen lakik (életvitelszerű ott lakásnak minősül, ha a tanulónak a kötelező felvételt biztosító iskola körzetében van a lakóhelye, ennek hiányában a tartózkodási helye).

A hatvani járási hivatalok területén működő általános iskolákba április 12-én és 13-án (csütörtök-péntek) 8-18 óráig lehet beiratkozni.

A beiratkozáshoz a gyermek nevére kiállított személyi azonosítóra, a lakcímet igazoló hatósági igazolványra és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolásra van szükség.

Kezdőkép: H. Szabó Sándor

 

Következő bejegyzés HTV Híradó 2018. 04. 10.

Előző bejegyzés Már lehet jelentkezni a főzőversenyre

Ajánlott Cikkek