Nagyon korán indult az idei majális is: a főzőcsapatok már 8 óra előtt aktívan voltak a Népkertben. Mindenki időben elfoglalta táborát, sőt, sokan alaposan fel is díszítették: érmek, trófeák, művészeti alkotások tették egyedibbé a csapatok bázisát. Horváth Richárd polgármester azt mondta:  hagyomány a városban, hogy május elsején a hatvaniak összegyűlnek és közös főzést tartanak. A gyakorlat pedig azt mutatja, hogy nagyon finom és változatos ételeket készítenek el.

Négy kategóriában lehetett nevezni, ami sokféle lehetőséget adott a csapatoknak: így több mint 50 féle étellel vettek részt a megmérettetésen.  Marhalábszárpörkölt készült a Hatvani Taekwon-do Klubnál.  – Így, szabad tűznőn sokkal nehezebb elkészíteni ezt, ennek összesen 4 órára van szüksége, hogy a legfinomabb ízek kijöjjenek – fogalmazott Magyar István.

Az Újszerű Technikai Sportok Egyesülete évről-évre kiválóan teljesít ezen a versenyen. Idén kemencés ételek készültek: fonott kalácsot, lekváros buktát, tésztabundás lazacot tálaltak, utóbbit fokhagymás kaporral.  Ők tartoltak is: reszelt csirkemájuk és kelt tésztájuk is első helyet ért.  Nyert még a Gáspár András Bajtársi Egyesület füstölt sonkás csirkemelle, zöld spárgával, valamint, a Főzünk&Hízunk csapat: K&H prémium paprikás krumplija. A zsűri pedig épp ezeket a különlegesebb ételeket díjazta. Kerekes Sándor mesterszakács szerint Hatvanban nagyon kreatívan állnak hozzá ehhez a versenyhez. Olyan ízkombinációkat alkotnak meg, amik miatt mindig öröm itt zsűrizni.

A majálishoz szorosan hozzákapcsolódik a vurstli: mini hullámvasút, ringlispíl, céllövölde, vattacukor – mind elmaradhatatlan kellékei ennek az ünnepnek, így ezek is helyet kaptak a Népkertben.  A színpadon folyamatos volt a mozgás: Fortuna SE, Cit Car, és több civil szervezet is megmutatta tehetségét. Ám a buliról is szól ez a nap: elsőként a Ladánybene27 zenekar adott koncertet. A srácok szerint nem lehet megunni azt a szeretet, amit a közönségtől kapnak, így több mint 30 év után is lelkesen lépnek a színpadra.  Bodnár Tibor kifejtette: Hatvanba pedig mindig nagyon szívesen érkeznek, hiszen korábban ez a város adott otthont a Reggae Campnek.

Dolly egy új formációt hozott el most: a Dolly Plusssz zenekar, egy kizárólag élő zenét játszó együttes, aminek minden tagját Dolly választotta ki. A lényeg az volt, hogy egy bulizós, minőségi és pörgős zenét készítsenek a rajongóknak. Új daloknál is a vidámság a legfőbb szempont. Dolly, nagy hangsúlyt fektet a megjelenésre és a színpadképre is: sok táncos színesíti a fellépést, a koncert alatt ruhát, egyenruhát is váltottak a tagok. Mert Dolly szerint, ez egy show. Annak pedig mindig pörögnie kell.