A főzés volt előtérben kedd délelőtt a Népkertben: az előző naphoz hasonlóan a parkban most is vastagon álltak az autók már kora reggel. Csak most nem tuning és veterán verdák sorakoztak itt, hanem a főzőcsapatok járművei érkeztek meg, hogy minél előbb hozzálássanak az alkotásnak. Alkotás, mint ahogy azt Kerekes Sándor mesterszakács elmondta: a hatvani verseny már évek óta nem arról szól, hogy kijönnek a csapatok és összedobnak egy gulyást. Komolyan veszik magukat és a feladatot, desszertkülönlegességgel, egyedi pörköltökkel és meglepő ízkombinációkkal támadják a zsűri ízlelőbimbóját.

– Bátrak a csapatok. Nagyon finom csokoládés desszertek, fánkok, palacsinták készültek itt. Sőt, még a street food vonalban is újat tudtak mutatni: paprikás csirkével töltött lángos – ilyet még nem láttam. Sokadik éve vagyok itt a zsűri elnöke, így kijelenthetem, ez a legszínvonalasabb verseny eddig – fogalmazott. Ez utóbbival a Hatvan TV nevezett. – A lángos tésztáját a napon kelesztettük, vékonyra nyújtottuk és egy szaftos csirkepörköltet tettünk bele. Ezzel egy finom, modern ételt készítettünk, amit mi is most teszteltünk itt először – részletezte Lukács Mónika.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat egy családi specialitással rukkolt elő: vörösboros marhapörköltet készítettek, amit petrezselymes krumpligombóccal tálaltak. Baranyi Katalin hangsúlyozta: harmadjára vesznek részt a versenyen és mindig szívvel-lélekkel főzik ételeiket.

A zsűri is kitűnőnek értékelte a főztjüket: hagyományőrző kategóriában nyertek. Belsőségeknél a Johnson Ramesy, saját receptnél a Gáspár András Bajtáris Egyesület – ugyanitt a Hatvan TV „Csirke bújt a lángosba” receptje harmadik helyet ért el –, édességeknél pedig a Dali csapata nyert.

A Best Team ennyire nem vitte túlzásba a főzést, ők egy örök klasszikust választottak: paprikás krumpli főtt a bográcsukban. – Próbálkozunk, minden tehetségünket beleadtuk, reméljük, hogy finom lesz – vélekedett Tóth Kevin.

Miközben a Népkertben felállított színpad mögött készültek az ételek, a színpadon felléptek a városi civil egyesületek: volt kutyás bemutató, valamint énekes és táncos produkciókkal szemléltették tehetségüket a hatvaniak. A Játszóházvezetők Alkotóközössége kézműves foglalkozással várta a gyermekeket, ahol hűtőmágnest és fakanálbábot készíthettek el a résztvevők. A programon pedig tesztelhető a pénteken bemutatott új Hatvani Ser, a meggyes.

Kozma Orsi és Ádám Botond a televízióban ismert dalaikat is előadták a hatvani közönségnek.

Kozsó a ’90-es években megkerülhetetlennek számított a magyar popiparban: több mint két tucat produkció köthető a nevéhez. Saját csapata az Ámokfutók pedig nem fuldoklik a retro hullámok között, lovagolja azokat. Sőt, nem csak azt, a mai trendeket is. Kozsó elmondta, slágereiket a fiatalok ugyanúgy kívülről tudják, mint például a Wellhello dalait. Persze, a szeretetről is beszélt, úgy érzi egész életét boldogság kíséri végig, amit a rajongóinak köszönhet.

Az utóbbi évek masszív „popállócsillaga” a Margaret Island. A rendkívül fiatal tagok azt mondják, számukra hihetetlenül jó érzés, hogy először a közönség mellett a szakma is elismeri őket, dalaikat. Már sok „nagy öreggel” dolgoztak együtt, mint például Bródy Jánossal, de álmuk, hogy Deák Bill Gyulával és Presserrel is legyen daluk. Eddig két lemezük jelent meg, zajlanak a harmadik munkálatai, ahol megjelennek azok az új zenei impulzusok, amik inspirálják őket. Arra törekednek, hogy újat mutassanak, változzanak, fejlődjenek.