Utánpótlás lánycsapatnak elsőként rendeztek focikupát Hatvanban. A 11 éves korosztályban felnőttek módjára küzdöttek a győzelemért. Jászberény, Gyöngyös, Buják, Apc és az FC Hatvan csapata 12 perces mérkőzéseken mutatták meg a labda iránti szeretetüket. Fodor Pál, a Heves megyei Bozsik-program koordinátora elmondta, már egész fiatal kortól foglalkoznak a gyerekek mozgásigényével.

– Egyre népszerűbbé válik a női labdarúgás a városban, ezért tartottuk fontosnak, hogy szervezzünk egy olyan tornát, ahol egykorú lányok egymás ellen játszhatnak. A kezdeményezéssel hagyományt szeretnénk teremteni, és a Bozsik-program körforgásába is célunk becsatlakozni – fejtette ki Ofella Zoltán, az FC Hatvan elnöke.

A sportolók nagyon jól érezték magukat, és remélik lesz még lehetőségük megmutatni tudásukat. Ivancsics Amanda azon kívül, hogy élvezi a játékot, a családi hagyományokat is szeretné tovább vinni.

– Nagy örömömre szolgál látni, hogy sok fiatalt érdekel a futball. Bízom benne, hogy a jövőben is legalább ekkora lelkesedéssel vesznek részt a város sporteseményein – mondta Horváth Richárd, Hatvan polgármestere.

A tornát díjátadó zárta, ahol a polgármester és Fodor Pál adta át a legjobbaknak járó okleveleket.

 

Kezdőképünk illusztráció, forrása: google.com