Több mint egy hónapja rajtolt el az FC Hatvan szervezésében az e-sport bajnokság. Az online zajlott mérkőzések a fizikai edzések hiányát enyhítik, ugyanis a pandémia okozta nehéz időszak érzékenyen érintette a labdarúgókat is. A szakmai csoport úgy gondolta, hogy eltérve az általános sportszemlélettől egy közkedvelt virtuális labdarúgó játékkal tartja fenn a sportolók figyelmét.

– Összesen harmincnégy fiatal vett részt a mérkőzéseken. Két típusban, három különböző bajnokságot indítottunk el. A játékosok egy külön csoport tagjai voltak, ahol mindig megkapták a számukra szükséges információkat. Nagyon fegyelmezett csapat jött össze, szinte sehol sem kellett szankciókat alkalmazni – részletezte Nagy Ádám, az FC Hatvan sportmenedzsere.

A mérkőzések eredményhirdetése a népkerti sporttelepen zajlott, ahol különböző kategóriákban díjazták a résztvevőket. A játékosok teljesítményét kupákkal és emlékplakettekkel jutalmazták.

Kovács Kristóf szerint nagyon jó, hogy létrejött az e-sport bajnokság, ugyanis jó időtöltés volt a számára a veszélyhelyzet ideje alatt. – Kicsit sajnálom, hogy csak a második helyezést sikerült elérnem, de a döntőben nagyon szoros csatában vettem részt és sokat tanultam a többi játékostól – tette hozzá Kovács Kristóf.

Fodor Flórián első helyezést ér el a bajnokságon. A fiatal fiú elmondta, jó hangulatban teltek az online játékok, de már várta, hogy visszatérhessen a pályára. – Nagyon örülök a helyezésemnek és boldog vagyok, hogy ilyen jól szerepeltem. Erős ellenfeleim voltak, így izgalmas mérkőzésekben vettem részt – mondta Fodor Flórián.

Az FC Hatvan sportolói az elmúlt hónapokban egyénileg készültek, azonban az enyhítések miatt már újra folytatódhatnak a népkerti sporttelepen az edzések.

Fotó: Albert Péter