Útjára indították a Kormányablak Roadshow-t, ami pénteken Hatvanba is ellátogatott. A papír utazzon, ne az ügyfél – e gondolat mentén alakították ki a kormányablakokat, ahol mindent egy helyen intézhetünk el. A roadshow segítségével az átalakuló hivatali ügyintézést szerették volna megismertetni az emberekkel. Maloveczky Miklós, a rendezvény vendégműsorvezetője elmondta, a Kossuth téren felállított sátrakban különféle játékok segítségével ismerkedhettek meg a jelenlévők a kormányablakkal.

– Az egyik sátorban „egy perc és nyersz” elnevezéssel szerveztek játékokat, amiket bárki kipróbálhatott. Ennek az volt a jelentősége, hogy megmutassák, a kormányablakokban akár ennyi idő alatt is elvégezhetjük ügyeinket – részletezte a programot Maloveczky Miklós.

A kormányablakokban mintegy ötszáz különféle ügyfajtát lehet intézni egy helyen. Jelenleg a legjellemzőbb ügycsoportok a személyi igazolvánnyal, a járműnyilvántartással és a vezetői engedéllyel, továbbá a lakcímigazolvánnyal és a családtámogatással kapcsolatos feladatok.

A hatvani roadshow keretében több előadó is fellépett, többek között Kovácsovics Fruzsina, kétszeres Fonogram-díjas magyar énekesnő is.

 

Kezdőkép: archív