A Hatvany Lajos Múzeum és a királyhelmeci közművelődési intézet közösen nyert egy 50 ezer eurós pályázatot. A Kultúrzsongás integrált utakon című projekt keretében több közös programot tartanak az intézmények, melynek lényege a hagyományok ápolása és azok továbbörökítése.  Első lépcsőben áprilisban, Szlovákiában indították el a programot, majd nemrégiben Hatvan fogadta a vendégeket a múzeumban. Itt, Márkus Mariann igazgató köszöntötte őket a szakmai napon. A tematikus program fő témája a rendezvényszervezés volt, az előadók ezt szemléltették. Így ismerkedhettek meg a Hatvany Lajos Múzeum profiljával is, ami nem csak kiállítóhely, hanem könnyű- és komolyzenei fellépések színhelye és serfőzde is.

Bagyinszki Gyula, a Média-Hatvan Kft ügyvezetője a városi rendezvények sokszínűségét mutatta be. Részletesen beszélt arról, milyen komplex módon épül fel egy-egy program, a szervezőknek milyen apró elemekből kell összeállítani egy hatalmas rendezvényt. És mindennek a helyén kell lennie azért, hogy mindenki biztonságban és jól szórakozhasson. Ahogy mondta, a nagyon sok program, rengeteg munkával jár, de megéri csinálni. Példaként említette: karácsonyi ünnepséget is szerveznek a nyugdíjasoknak, akik leírhatatlanul hálásak azért a hangulatért, amit ott átélnek.

A szakmai napon Valló Ede, a Grassalkovich Művelődési Ház programjairól beszélt, Sinkovics Erika pedig az Ady Endre Könyvtár író-olvasó találkozók, valamint a könyvbemutatók háttérmunkáit részletezte a közönségnek.

Fotó: Albert Péter