Június 22-én ismét megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, amiből Hatvan kulturális intézményei sem maradnak ki.  Az elmúlt évhez hasonlóan a Hatvany Lajos Múzeum idén is színes programokkal várja az érdeklődőket. Előadásokkal, múzeumpedagógiai foglalkozással és kézműves vásárral készülnek a szervezők.  A Vadászati Múzeumban is izgalmas programokon vehetnek részt a látogatók. Lesznek kézműves foglalkozások, szabaduló szobás feladatok illetve árnyjáték is.

– A vendégek a Hatvany Lajos Múzeumban és a Vadászati Múzeumban is megválthatják a Múzeumok Éjszakája egységes belépőjegyét. A jegy érvényes mindkét helyszínre. A szervezők a programokat úgy alakították, hogy minden érdeklődő kedve szerint válogathasson a kínálatból. A Vadászati Múzeum kiállításait 18 órától lehet megtekinteni, a Hatvany Lajos Múzeum tárlatát pedig 16 órától – részletezte Schoblocher Bernadett, a Tourinform Hatvan vezetője.

A Múzeumok Éjszakáját idén 17. alkalommal rendezik meg, és ilyenkor a legtöbb kulturális intézmény színes programokkal várja az érdeklődőket országszerte. A rendezvény egyik célja, hogy népszerűsítse a múzeumok látogatását.