Megújult a Horváth Mihály úti gyermekorvosi rendelő. Szembeötlő változás, hogy az utcafronton kicserélték a nyílászárókat, így pedig a belső tér is sokkal világosabbá vált, a váróba több fény jut be. Emellett a városbál bevételéből az összes gyermekorvosi rendelőben történt korszerűsítés, mindenhová szereltek fel klímát, hogy még jobb körülmények között tölthessék el az időt a kis betegek és a szüleik.  Szőgyör Zita gyermekorvos szerint ezek az intézkedések érezhetően javítottak az ellátási körülményeken, mivel mostantól egy kellemes, jó környezetben tudják vizsgálni a gyermekeket, nem kell a hőségtől tartani.

– A ’80-as években épült ez a rendelő, így már nagyon rossz állapotban voltak a nyílászárók, ezeket cseréltük most le. Ugyanakkor, mint minden gyermekorvosi rendelőben, itt is felszerelték a klímát. Kint pedig zajlik a járdafelújítás, ennek keretében akadálymentesítettük a bejáratot, így sokkal könnyebben lehet már babakocsival is bemenni a rendelőbe – emelte ki Lestyán Balázs alpolgármester.

Horváth Richárd felidézte: édesanyja őt és öccsét is ide hozta, amikor gyermekként betegek voltak. – Akkoriban még a másik oldalon volt a rendelő, és emlékszem Valentinyi doktor volt itt. Annyi év után, jó érzés volt most ide ismét bejönni. Nagyon örülök, hogy sikerült felújítani ezt a helyet – fogalmazott a polgármester.

Fotó: Albert Péter