Az elmúlt néhány hét sem telt eseménytelenül a hatvani strandon, ugyanis számos korszerűsítés történt meg az intézmény területén. Többek között lecserélték az úszómedence, a kezelőépület és a szűrőtartályok közötti régi elkorrodálódott vezetékhálózatot, valamint megerősítették és kijavították a szivattyú- és szűrő akna födémjét.

– Évek óta nagyon fontosnak tartjuk a városban azt, hogy a strand egyre szebb és modernebb arcát mutassa a látogatóknak. Korábban megújult a gyermekmedence, felújítottuk a vizesblokkokat, valamint napvitorlák kerültek a termálvizes medence fölé is. Ennek köszönhetően évről évre egyre többen választják a hatvani strandot – mondta Horváth Richárd polgármester.

A strand egyébként idén is ütemtervszerűen, azaz június 13-án kinyitja kapuit a nagyközönség előtt. A látogatókat a járványügyi helyzet miatt korlátozott számban engedik be, a medencékben pedig két méteres távolságot kell tartani egymástól azoknak, akik nem egy családba vagy közösségbe tartoznak. A kismedencéknél az élményelemeket nem lehet majd használni, illetve óránként ellenőrzik majd a víz minőségét is. A maszk használata nem lesz kötelező, azonban a higiéniára fokozottan figyelnek majd a strand teljes területén. Kinyitnak a büfék és a vendéglátó egységek is, a kézfertőtlenítés azonban ott is megoldható lesz.

A szakemberek szerint a fokozott higiéniai előírások mellett a fürdőzés idén is biztonsággal megoldható. A belépők árai a tavalyihoz képest nem változtak, így aki kikapcsolódásra vágyik, szombattól a hatvani strandot is választhatja.

Fotó: Albert Péter