Az önkormányzat csaknem 14 millió forintot költött nemrégiben arra, hogy a Hajós Alféd utcai Bölcsődét felújítsa, az épületben meglévő károkat kijavítsa, renoválja. Így többbek között új padlóburkolatot kapott a hátsó terasz, valamint az épület körüli térkőburkolatot is kicserélték. Ezen kívül a terasztető mennyezetét is újra kellett vakolni és három bejárati rámpát is újraburkoltak és megerősítettek. – Nagyon fontos, hogy a bölcsődében a gyerekek a legnagyobb biztonságban töltsék mindennapjaikat. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy minden feltétel adott legyen ahhoz, hogy az itt töltött idő élményekben gazdag, tartalmas legyen számukra. Ezért egy mezítlábas ösvényt is megvalósítottunk az intézmény udvarán, ami nagyon sok pozitív élettani hatással bír a gyerekekre. Többek között fejleszti az egyensúlyérzéket és a testtudatot is – részletezte Lestyán Balázs alpolgármester.

Pappné Rádai Borbála intézményvezető hangsúlyozta: a bölcsőde épületén belül is több helyen volt már nagy szükség bizonyos felújításokra.- Nagyon örülünk ezeknek a fejelsztéseknek. Többek között  öt csoportszoba,  három gyermek öltöző, iroda és dolgozói öltözőben javították ki a padlóburkolatot. Az udvaron is rendezett lett a tér, és a mezítlábas ösvény is jó móka lesz a jövőben a gyerekeknek – közölte a bölcsődevezető.

Hozzátette: a felújításoknak köszönhetően a  gyerekek ezentúl még korszerűbb és biztonságosabb körülmények között tölthetik mindennapjaikat, és mára minden adott ahhoz, hogy a picik az udvaron és a csoportszobákban egyaránt jól érezzék magukat.

Fotó: Albert Péter