Az elmúlt években egy nagyszabású út – és járdafelújítási projekt indult el a településen, amely során több parkolót is felújítottak a városban. Az infrastruktúra fejlesztése azért is fontos, mert Hatvanban egyre több autó van az utakon, amely a gazdasági növekedésnek is köszönhető.

A statisztikák azt mutatják, hogy a hatvani utakon több mint 9800 gépjármű közlekedik, ami azt jelenti, hogy szinte minden második helyi lakosra jut egy autó. Ennek tükrében pedig nagyon fontos az infrastruktúra fejlesztése, amely a parkolókat is érintik. – Ebben az évben 13,6 millió forintot költöttünk parkolók megújítására. Többek között felújították a Czuczor Gergely, a Kastélykert, a Szabadság  és a Mészáros Lázár úti parkolókat is. Utóbbi két helyen azért is volt fontos ez a fejlesztés, mert itt óvoda és iskola is van a közelben, a szülők pedig így még rendezettebb feltételek között parkolhatnak, közlekedhetnek. A  Czuczor Gergely úti parkolónál a támfalat is megerősítettük – részletezte a városvezető.

Az út és járdafelújítás program, valamint a parkolók bővítése és felújítása a jövőben sem áll le, a városvezetés a jövőben is kiemelt szempontként kezeli a város infrastruktúrájának fejlesztését.

Fotó: Albert Péter