A mérkőzésről a csapat ifista korú játékosait, illetve az edzőt, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Egy meccsel a hátatok mögött játszottatok még egyet, ami elég jól ment. Volt, aki már szerepelt a felnőtt csapatban, de ketten először léptek pályára. Milyen érzés volt a felnőttek között játszani? Pályára léptél, gólt is lőttél.

Molnár Máté: Nagyon élveztem a játékot. Úgy éreztem, hogy az egész meccset uraljuk. Voltak kisebb hullámvölgyek, de utána rendben volt minden.

Máté, te már játszottál felnőtt csapatban, de az első gólodat most szerezted meg. Mit kért tőled a mester, amikor pályára léptél?

Baranyi Máté: Elvárását egyszerűen fogalmazta meg. Bátran törjek kapura, és ha a lehetőségem engedi, akkor vállaljam el a lövést, ami sikerült is.

Az elején egy kicsit mintha lámpalázas lettél volna, de néhány perc után már jól belemelegedtél és határozottan védtél. Milyen volt az első meccs a felnőttek között?

Kométh Márk: Nagyon élveztem. Köszönöm az edzőnek, hogy adott 10 perc lehetőséget, próbáltam élni vele és minél többet hozzátenni a mérkőzéshez.

 

Azt mondanám, hogy egy magabiztos, nyugodt játékot láttunk és ennek megfelelően győztünk is.

Bárány Zsolt: Egész héten erre készültünk, a jobb félni mint megijedni taktikát választottuk. A védekezésre próbáltam a hangsúlyt fektetni és az abból való esetleges könnyű gólokkal fárasztani az ellenfelet. Úgy tűnt, ez most bevált. Hozzáteszem, hogy le a kalappal a srácok előtt, mert borzalmas fegyelmezettségről és csapatszellemről tettek tanúságot. Merészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen sima lesz a meccs. A Kazincbarcika ennél sokkal többre képes, szerencsére ma nekünk sikerült minden.

Fiatalok. Volt, hogy a második félidő végén három ifista korú játékos is szerepelt a csapatban. A támadók gólt is lőttek, nem csak fent voltak, a fiatal kapusunk pedig az idő előre haladtával egyre magabiztosabban védett. Róluk mi a vélemény?

Bárány Zsolt: Ők még az út elején vannak, nagyon sok munka kell ahhoz, hogy a felnőtt keret meghatározó tagjai lehessenek. Igazából még a tanulás periódusában vannak, de ha fel tudják venni ennek a bajnokságnak a légkörét, akkor hasznos tagjai lehetnek a csapatnak a későbbiek folyamán. Három tehetséges fiatalról van szó, akiknek fejlődését szorosan nyomon követem. Örültem, hogy lehetőséget tudtam nekik biztosítani, annak pedig különösen, hogy a jó játékukkal meg is hálálták.

Mindenképpen szót kell ejteni a kapusteljesítményről.

Bárány Zsolt: Hudák Henrik tudjuk, hogy milyen kvalitású kapus. Igazából a céljaink elérésének érdekében kértük a segítségét. Nagyon fontos szerepet játszik, a csapat eredményeiben úgy, mint Buday Dániel is, a két „nagy öreg”. Van mit tanulnunk tőlük, és ezt nem rejtik véka alá, mutatják a többieknek is, akár a kapuban, akár a játéktéren is.

Igen, azért láttunk egy-két parádés dolgot. Hudi például egy támadásból két ziccert fogott, majd indított belőle, Danit pedig „új posztból”, a bal egyből láttuk gólt dobni. Mindenképpen úgy gondolom, hogy ez az eredmény pszichésen meg kell, hogy nyugtasson minket, de nem elaltatni. Most lesz három hét szünet.

Nagyon fontos volt a mai eredmény, pontosan azért, hogy ebbe a három hétbe hogy megyünk bele. Nagyon-nagyon fontos volt, vagy megnyugvást, egy jó alapot tud adni, mert most jönnek a nehéz ellenfelek.

Ha már a nehéz ellenfeleknél tartunk, ne feledkezzünk meg arról, hogy a Magyar Kupában egyetlen NB II-es csapatként vagyunk talpon. Most egy igazi nagyfalat, egy NB I-es csapatot, Gyöngyöst kaptuk.

Előbb-utóbb várható volt, hogy nagy falatot kapunk. Ez most így történt. Igazából állunk elébe. Egy kicsit olyan furcsa érzéseim vannak, mert számomra érthetetlen, hogy a mi megadott időpontunk miért nem volt jó. Itt lehetne összeesküvés elméleteket gyártani, lehetne gondolni bármit is. Igazából tesszük a dolgunkat, kiállunk ellenük és játszunk egy jót.

Helyszín: Kazincbarcika Don Bosco Sportcsarnok

Dátum: 2018.10.27. 14:00

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Nézőszám: 300 fő

OKTAT60 Hatvani KSZSE: Hudák – Répási 7 (1), Szarvas Ádám, Molnár Kristóf, Vad 2, Buday 5, Veres 3

Cserék: Kométh (kapus), Borbély 2, Blazsek 3, Pintér, Baranyi 1, Nagy 2, Varjú 2 (1) Tóth 8, Molnár Máté 1

Kiállítások: 6 ill. 4 perc

Hétméteresek: 4/2 ill. 3/2

hkszse.hu