Útra kelünk mindenszentekkor is: átlagosan 2,1 éjre foglaltak szálláshelyet a vendégek a Szallas.hu adatai szerint. Az idén sorban a nyolcadik hosszú hétvégén az átlagos foglalási érték 57 ezer forint, ami körülbelül 24 százalékkal haladja meg az ilyentájt jellemzőt. A Szép-kártyás fizetést megjelölők aránya mintegy 15 százalék, ők valamivel többet, csaknem 73 ezer forintot fizetnek ki átlagosan szállásra.

„A forgalom négy-és félszerese lesz egy átlagos novemberi hétvégéhez képest, és majdnem másfélszerese a tavalyi év ugyanezen időszakához képest” – mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketingmenedzsere. Ráadásul az őszi szünet is egybe esik a hosszú hétvégével, ami a családosoknak is kedvez: átlagosan 3,2 fő elszállásolásával kalkulálhatnak a szállásadók foglalásonként.

A belföldi úti célok népszerűbbnek bizonyultak: Eger, Hajdúszoboszló és Gyula szállásadói készülhetnek a dömpingre. A főváros, Miskolctapolca és Siófok is zsúfoltságra számíthat, és nagy lesz a forgalom Szeged, Zalakaros, Pécs és Hévíz felé is. Megyéink közül Heves, Borsod és Zala az abszolút nyertesek, a foglalások harmada valamelyikükbe szól.

Forrás: hirado.hu