Ezen a hétvégén sem maradtak koncertek nélkül a hatvaniak, ugyanis pénteken az Anonymus60 és a Treff együttes gondoskodott a hangulatról a Jam Garden-ben. Az őszi időjárás még a nyárestéket idézte, így sokan kilátogattak a szabadtéri eseményre.

Szombaton a Dalvarázs Show Kórus lépett elsőként a színpadra. A gyerekekből álló zenei formáció igen izgalmas nyári szezont tudhat maga mögött – erről már Földesi – Korsós Andrea, a Dalvarázs Show Kórus művészeti vezetője beszélt. – Már a nyár elején felkértek minket egy élő adásra a Duna Televízióban, ahol a szépségkirálynő választáson énekelt a csipet-csapat. Majd utána jött egy következő felkérés, ami már az idei karácsonyi műsor forgatása volt, úgyhogy Szenteste majd lehet minket látni, több ízben is, egy-két dalban énekelni mondta.   

Földesi – Korsós Andrea hozzátette, hogy a dalokat mindig úgy állítják össze, hogy azok megfeleljenek a gyerekek életkorának és érdeklődési körének, így az este folyamán hallhattunk musical részleteket, retro slágereket, és filmzenéket is.

A Dalvarázs Show Kórus után a Shadows and Girl zenekar vette át a színpadot. Az együttes két éves szünet után alakult újra – mondta a zenekar vezetője. Kis Róbert azt is elmondta, hogy nemrég egy énekes is csatlakozott a zenekarhoz Bognár Mónika Emma személyében, így még több slágert tudnak eljátszani a közönségnek, mint eddig. – Lesz pár instrumentális szám, továbbá a Kelly Family-től az An Angel. Leszenek Bikini és Edda számok is. A Carpenters együttestől is játszunk. Nagy változatos a repertoár. Mónika jobban kedveli a dallamosabb zenéket, mi pedig a keményebb zenét is szeretjük, de még alakul és csiszolódik ez az egész – részletezte.      

Az együttes ígéretéhez híven színes zenei palettát szólaltatott meg a színpadon. A közönség soraiban pedig páran még táncra is perdültek az ismert slágerek ütemére.

A következő program a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál lesz, a Grassalkovich Művelődési Ház udvarában, szeptember 14-től,16-ig.

Fotó: Rozgonyi Dezső