A gyerekek újra játszhatnak a Hatvani Varázskapu Óvoda homokozójában, szeptember 1-jén ugyanis nemcsak az iskolákban csengettek be, az óvodákban és bölcsődékben is elkezdődött a nevelési év. Ebbe az intézménybe összesen 66 gyerek jár, jelenleg a kiscsoportosoknak a beszoktatás, míg a nagyobbaknak a visszaszoktatás időszaka tart.

Nálunk új szobába költöznek a csoportok, az első hetekben a helyiséggel és a játékokkal ismerkednek a gyerekek. Ezen kívül nyáron megváltozik a napirendjük is a kicsiknek, így vissza kell szokniuk az óvodai szabályokhoz. A visszafogadás a középsősöknek három hét, a nagycsoportosoknak pedig két hét – foglalta össze Csirmaz Andrea, az óvoda intézményvezető-helyettese.

Csirmaz Andrea elmondta azt is, hogy az óvoda nyáron ügyeleti rendszerben működött, ezalatt az idő alatt a kisebb munkálatok mellett teljesen megújult az épület melletti járda is, amin a gyerekek közlekednek. – Fenntartónk, a hatvani önkormányzat intézményfejlesztési tervében szerepelt a járda felújítása. Nagyon örülünk, hogy ez megvalósult, és egészen a kaputól az udvarig lecserélték a burkolatot – foglalta össze.

Az óvodában ebben a nevelési évben is több programot szerveznek a kicsiknek, a legelső egy galériamegnyitó lesz, ahol Podonyi János amatőr fotós az újhatvani városrészt mutatja be képein. Októberben pedig hagyományosan lesz szüreti nap, valamint az állatok világnapja alkalmából a Hatvani Vadasparkot látogatják meg, a gyerekek pedig bemutathatják saját háziállataikat a csoporttársaiknak. 

Kezdőkép: archív