Advent első vasárnapja azt jelenti, hogy elkezdődött a készülődés a karácsonyra. Már hagyomány, hogy a hatvaniak együtt ünneplik az adventet. Így van ez idén is. Vasárnap délután 4 órakor a Hatvani Református Templomba várták a híveket, egy ünnepi koncertre. Az eseményen a gyülekezet kórusa, valamin a Take Heart együttes közreműködött. A rendezvény elején Horváth Richárd polgármester köszöntötte a jelenlévőket. A városvezető kiemelte, fontos a karácsonyra való készülődés közben megállni egy pillanatra, és hálát adni mindazoknak, akik mellettünk vannak. Ahogy fogalmazott, a hétköznapi rohanásban így óvhatjuk az ünnep lényegét.    

Mindezek után a Kossuth téren gyűltek össze a hatvaniak, ahol folytatódott az adventre való készülődés. Tatai István református lelkész, arról beszélt, hogyan található meg a reménységbe vetett hit. – Ne az emberi kapcsolatokba helyezzük csak a reménységünket. Ne a pénzbe. Ne a valamiféle üres vallásosságba, hanem az élő Jézus Krisztusba, aki eljött. Ő van az Atyánál. Ha a reménységünket belé vetjük, és erősen tartjuk, akkor életet kapunk – mondta.      

Az ünnepi gondolatok után Tatai István, két kislány segítségével meggyújtotta a város adventi koszorúján a hitet szimbolizáló gyertyát.

A hatvaniakat idén is betlehemi jászol, ingyenes körhinta, fényalagút, kihelyezett hőgombák, árusok, puncs, és forralt bor, valamint sztárfellépők várják az adventi időszakban. A város karácsonyfája idén pedig egy 15 méteres ezüstfenyő, amely szintén ünnepi pompában várja a látogatókat.

Az Advent Hatvanban programsorozat december 9-én folytatódik, Tótpál Szilvia és az Üstökös Társulat karácsonyi koncertjével, amely a Hatvani Rendezvényház, Nagy Endre termében lesz, 18 órától.

December 10-én, pedig a Grassalkovich Énekegyüttes koncertjére várják az érdeklődőket, a Belvárosi Szent Adalbert Plébániatemplomban. Vezényel: Molnár Tamás.

A koncert után, 17.30-kor Krizsán Zoltán atya meggyújtja a második gyertyát a hatvaniak adventi koszorúján.

Fotó: Albert Péter