Teljesen elkészült és hivatalosan is átadták Hatvan egyik legkorszerűbb játszóterét, a Kölyökarénát. A Népkertben az ünnepélyes átadón az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola diákjai is részt vettek, akik nagy izgalommal vették birtokba a területet. A gyerekek rögtön kipróbálták a mászókát, de csúszdáztak, hintáztak és libikókáztak is.

A Kölyökaréna megépítéséről hatvaniak a 2023-as Közösségi Költségvetésben döntöttek. A létesítmény a már meglévő játszótéri elemek kiegészítésével valósult meg. A bővítés során a 6 év alatti gyerekek részére elhelyeztek egy kéttornyú mini játszóvárat zenélő elemekkel, alacsony csúszdával és új rugós játékkal, míg a nagyobbaknak három elemes trambulin szett is készült, továbbá elhelyeztek utcabútorokat, valamint szeméttárolókat is. Mindezeken túl az egyes játékelemek alatt a megfelelő méretű és vastagságú ütéscsillapító gyöngykavics réteg garantálja a biztonságos szórakozást, míg a világításról napelemes kandeláberek gondoskodnak. – Nagyon jó együttműködésünk volt az önkormányzattal, az volt a kérésük, hogy olyan játszótér valósuljon meg, ami a lehető legtöbb korosztály számára élményt tud adni, így létrejött egy olyan játszóvár, ami kifejezetten az 1 és 4 év közöttiek számára tud majd játékélményt adni, illetve a nagyobb gyerekeket játszóvár, illetve 4,5 méter magas kötélpiramis várja, ezen kívül egy ping-pong asztal, hogy a sport kedvelői ne csak a pumpapályát tudják használni –részletezte D. Nagy Kolos, projektvezető.

Horváth Richárd polgármester hangsúlyozta, hogy a Közösségi Költségvetés arról szól, hogy olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyeket a lakosok igényei alapján állítanak össze. A Kölyökarénáról is a hatvaniak együtt döntöttek, vagyis az emberek ismét közvetlenül vettek részt a település alakításában. –Én azt gondolom, hogy az, hogy most a gyerekeknek építettünk játszóteret, ez egy fantasztikus dolog, hiszen a gyerekek jelentik a jövőt, ahogyan a mi életünkben, úgy a város életében is, és hogyha itt jól érzik magukat a fiatal szülők, vagy a gyerekvállalás előtt álló szülők, és a gyerekeik jól érzik magukat, az biztosítja a városnak a jövőjét, ezért nagyon fontos az, hogy ez a projekt itt most megvalósult – mondta.  

Horváth Richárd emlékeztetett arra, hogy közben már javában tart a 2024-es Közösségi Költségvetésének előkészítése. Az ötletelési időszak lezártul, most a javaslatokat összesítik, amelyeket egy szakmai csoport vizsgál majd meg. A kiválasztott projektek végrehajtásában pedig a hatvaniak ismét szerepet kapnak. Az elkövetkező időszakban lehetőségük lesz arra, hogy szavazataikkal meghatározzák, mely fejlesztések valósuljanak meg a városban.